Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Jednoduché a lehké přístřešky ideální pro putování

(12.2. 2007 11:28)

Objevil jsem, že firma CONDOR, Pavel Šmic, Vorlova 896/30, 266 01, Beroun, tel. 311 625 826, www.spacaky.cz vyrábí velice šikovné přístřešky pro jednoduché přespání v lesích. Dlouhá léta jsme si je se ženou vyráběli sami a tak je máme ozkoušené a můžeme je každému jen doporučit. V poslední době se ale materiál shání čím dál tím hůře a tohle nám připadá jako celkem přijatelné řešení, protože i cena je docela příznivá. Je použita tenká pogumovaná šusťákovina (z takové se vyrábí jak stany tak i ponča do deště) v krásné barvě tmavé lesní zeleně, švy jsou podlepené a po obvodu jsou našita jednoduchá poutka. Vyrábí se pod názvem bivakovaní plachta a to ve dvou rozměrech 250x290 cm za 980,- Kč nebo 290x350 cm za 1320,-Kč. Ten první rozměr bych doporučoval spíš pro 2-3 děti, ten druhý tak pro 2-(3) dospělé a nebo pro větší, zatím neozkoušený počet dětí. Po sbalení je to celkem malý a lehoučký balíček, který se pohodlně vejde do batohu. Nám se ještě vyplatilo ušít si na něj nějaký šikovný malý obal, aby se při balení přístřešek neničil a nerozbaloval se. Obě velikosti ještě dělají v dražší variantě se zipem, z toho se pak dá udělat jakýsi nepromokavý vak pro spaní ve spacáku rovnou venku pod širákem, ale pozor, materiál nedýchá a tak se v tom s největší pravděpodobností zapaříte. CONDOR má přímo v Berouně vzorkovou prodejnu - je v ulici Kolárova 861 - z náměstí jdete západním směrem po hlavní ulici na Rokycany (ne po dálnici!) a zhruba po 1 km u DELVITY zahnete vpravo.

Pokud tam náhodou zajedete, tak hned vedle je i prodejna motorových pil STIHL, ve které prodávají jedny z nejlepších sekerek švédské firmy GRANSFORS BRUCK. Mají tam celkem slušný výběr, jen při koupi je potřeba sáhnout poněkud víc do peněženky (cca1900,- Kč), ale litovat určitě nebudete!

Petr Vilhelm - Willy

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.