Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Kmenový strom (y) na Kosím potoce

(5.8. 2006 18:23)
Ahoj přátelé Kosího potoka

Zdravím všechny milovníky stromů a krajin, které pohladí po duši!

V předchozí zprávě jsem zveřejnil termín podzimní brigády na Kosím potoce. Zde jsou podrobnosti k jedné z aktivit, kterým bychom se tam chtěli věnovat. Každý woodcrafter nebo kmen má možnost za poměrně slušný peníz přispět k výsadbě soliterních dřevin na našich loukách. Zatím jsou k dispozici duby. Přikládám e-mail od Tomáše Velicha z kmene Osmaka Opo, který bude sazenice zajišťovat. Pokud by to někoho oslovilo, dejte vědět, domluvíme technické záležitosti. Předpokládám ještě umístění pamětních cedulek ke stromům. Zde otevírám prostor i pro designéry. Já osobně bych si představoval nějaké pěkné smaltové tabulky.

S modrou oblohou Tokaheya


Ahoj Tokaheyo,

zjišťoval jsem ceny dubu letního (Quercus robur) pro podzim 06. Sehnal jsem už docela slušnou velikost 16-18cm (obvod kmene ve výšce 1m) za cca. 1700,-Kč bez DPH. Jsou to stromy s kořenovým balem o průměru cca 60cm. Jen tak pro tvoji představu je takový strom vysoký kolem 5m se zapěstovanou korunou (která se ovšem po výsadbě musí částečně zakrátit).

K ceně je nutno ještě přičíst náklady na dopravu. Tady bude záležet, na kolik stromů se rozdělí. Dále budeme potřebovat tři kůly ke každému stromu dlouhé 2,5m. Asi vyrobíme lesní, ne? Ale je možné je koupit, cca. 50,-/ks. Na obalení kmene rákosovou rohož, což vychází na strom asi 60cm / 70,-Kč. Co bude ještě nutností je pletivo kolem stromu resp. kolem kotvících kůlů proti okusu zvěře. To teď nemám představu o ceně. Bude však potřeba 180-200cm vysoký plot a na jeden strom t

ak 1,6-2m délky. Pak nějaké úvazy a hnojivo abychom všemu učinili za dost.

Když to tedy shrnu, myslím, že bychom se vešli do 2500,- vč. DPH (upravil TK)

Tomáš Velich


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.