Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
4141
Seznam účastníků

Podzimni brigada na Kosim potoce 10 -12 listopad

(5.8. 2006 17:32)
Zpráva » Fara Kosí potok

Na základě debaty, která se konala na letošním táboře, si Vás dovoluji pozvat na Velkou podzimní brigádu.

v termínu: 10. - 12. listopadu 2006

Tato brigáda bude ve spoustě věcí inovativní.

  1. Je nutné se na brigádu přihlásit a od pořadatele mít potvrzenou účast. Je to důležité pro vytížení všech zájemců o práci a pro dobré zásobení společným nářadím.
  2. Účastníkům bude proplaceno cestovné v nějaké omezené výši. Kolik, to budeme přesně vědět během podzimu. Mínění lidí, kteří se účastnili táborové diskuze, je vůle zvýšit táborové poplatky pro neúčastníky brigád a z tohoto pak hradit právě cestovné, brigádníkům.
  3. Pro zájemce mám nabídku od místního občanského sdružení, zúčastnit se skoro archeologické vykopávky. Za naší farou v Michalových Horách, se nachází, dnes již zanesené hlínou, původní kamenné schodiště ke kostelu. Sdružení Michalovy Hory chce tyto schody urvat divočině a ke kostelu tak přivádět opět poutníky. Kostel si pronajali a budou v něm pořádat různé kulturní akce. Pokud by mezi námi byli zájemci, pokusil bych se sladit termíny a mohli bychom třeba v sobotu dělat na našich pozemcích a v neděli v Michalových Horách.
  4. Pracovat se bude začínat hned po ránu, nejlépe v 8,00, protože v toto roční období bývá již brzy tma. Na večer můžeme domluvit nějaký společenský program u ohně. Na faře, je možno v omezeném počtu přespat. Není tam zatím žádný extra komfort, ale 20 lidí by se na zemi mohlo vyspat. Umyvadlo se studenou vodou a suchý záchod by byly k dispozici. Je možné i udělat potní chýši. Třeba by v sychravém dni přišla vhod a dřeva na likvidaci u potoka je více než dost.

Co bude na programu:

  1. Zajištění dřeva na léto. Záleží kolik lidí by se přihlásilo. Také na věkových kategoriích. Ze zkušenosti, dělat dřevo v tomto rozahu s dětmi, není zcela efektivní.
  2. Výroba primitivního přístřešku na dřevo na dřevišti 2 lidi (vedení Wasúpi)
  3. Výsadba soliterů do spodní louky. Zde se má možnost zapojit každý kmen a věnovat sazenici, která bude doufejme dlouhá léta připomínat naš počin. Sazenice a jejich dopravu bude zajišťovat Tomáš Velich z Osmaka Opo. Na výběr se dávají lípy, javory, duby. Cena jedné sazenice se bude pohybovat kolem 2,5 tisíc korun. (Pro soliterní dřeviny není vhodné volit úplně malinké sazeničky, viz výsadba ve městech a parcích.) Každý kmen, který zasponzoruje nějakou sazenici, má právo označit strom připomínající cedulkou. O designu se budeme bavit až bude jasné kdo a kolik. (6 lidí, pod vedením Tomáše Velicha)
    více viz Kmenový strom (y) na Kosím potoce
  4. Vybudování oplocenek soliterů, oprava oplocení a podpor u již dříve vysazených stromků.
  5. Zastřižení a zazimování sadu. Zabalení korun.
  6. Posilování výsadby kolem asfaltky směrem ke konci louky, kde tábořila Sacagawea. Předpokládáme další sazenice sponzorsky od LaS Přimda.
  7. Likvidace a pálení klesu po minulé větrné kalamitě. Tuto práci jsme v podstatě z donucení vzali od těžební společnosti, která nám poničila louku. Pro LLM jde o službu, kterou budeme fakturovat. Uvidíme, zda bude možné technicky provádět. Záleží jak bude naše kdysilouka rozmáčená a zavodněná.
  8. Pro zájemce nedělní práce u kostela v MH. (vedení Tokaheya)

Prosím připomínkujte tento materiál, budu ho průběžně upravovat. Dávejte mi vědět váš zájem účastnit se abychom již dopředu dohodli copřesně budete dělat. Pokud je mezi vámi někdo, kdo by si chtěl výše uvedené práce vzít na starosti, ozvěte se také.

Těším se na shledanou

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Sokoli1Vlastik
Walden10
Osmaka opo5vezeme stromy:)
Keny1Pravděpodobně přijedu až v sobotu ráno - podle dopravních možností (kolem osmé bych mohl být v Plané)
Awačin3máme zájem o jeden dub
Can Wacipi - pokracovani2(omlouváme se za roztahané přihlašování)
Čan Wačipi2máme zájem o stromek - dub
Mawadani8jednu Lípu
Béda3jeden stromek
Kotlík3stromky se sází o měsíc dříve
Yučikala3nejspíš nás pojede víc, máme zájem o stromek...
celkem:41