Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Výzkum o vlivu četby foglarovek

(15.6. 2006 21:05)
Milí přátelé v Lize lesní moudrosti,

v roce 2007 si řadou nejrůznějších akcí a aktivit připomeneme sté výročí narození spisovatele, redaktora a pedagoga volného času Jaroslava Foglara (6.7. 1907), jehož vliv v průběhu dlouhých desetiletí na několik generací dětí, mládeže, ale i jejich vedoucích, je nepřehlédnutelný.

Jednou z chystaných aktivit je i sborník, ve kterém vedle řady jiných materiálů budou zveřejněny i výsledky celorepublikového výzkumu o vlivu četby foglarovek pořádaného Fakultou tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

Milan Lebeda - Alpín
místopředseda Sdružení přátel Jaroslava Foglara
mistopredseda@spjf.cz


Výzkum

  • Může prvorepublikový Jaroslav Foglar něco nabídnout mládeži v postmoderní době počítačových her?
  • Slyšeli jste jméno Foglar? Četli jste některou z jeho knih?
  • Zkoušeli jste dokonce převést jeho podněty do vlastního života? Jste ochotni poskytnout několik minut svého času a vyplnit stručný dotazník k tomuto tématu?

Pak máte možnost zapojit se do celorepublikového výzkumu pořádaného Fakultou tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci na adrese www.vzpa.upol.cz/foglar.php a vyplňte jednoduchou verzi dotazníku bez jakékoliv složité administrace.

Víte o dalších dobrovolnících ze svého okolí, školy či svého oddílu, organizace nebo bydliště, kteří jsou ochotni podělit se o své názory? Pak jim prosím tuto informaci zprostředkujte.

Za pomoc se získáním nezkresleného obrazu o vlivu četby foglarovek vám patří náš dík. Výsledky ankety budou zveřejněny ve sborníku ke 100. výročí narození Jaroslava Foglara, vydaném v roce 2007 v rámci „knihovničky Gymnasion“ a "knihovničky SPJF - BS" ve spolupráci Prázdninové školy Lipnice a Sdružení přátel Jaroslava Foglara.

Ivo Jirásek

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.