Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Soutěž o nejlepší výrobek LLM

(2.6. 2006 19:20)

Smyslem této soutěže je popularizace a propagace manuelní zručnosti členů LLM. Je to i velká příležitost, jak seznámit ostatní s vydařenými předměty, které byly původně většinou vyráběny jen za účelem plnění orlích per - zejména ze třetího světla. Soutěž probíhá pravidelně každým rokem na výročním sněmu LLM a její součástí je samozřejmě i výstava, která slouží jako inspirace pro podobnou činnost ostatním woodcrafterům.

Celá soutěž je podle typu výrobků rozdělena na dvě základní části:

"SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ INDIÁNSKÝ VÝROBEK" - sem patří všechny výrobky, které lze jednoznačně považovat za indiánské. Jsou to zejména ty, které odpovídají podmínkám činů 3E1 až 22 a 3H1 až 6 podle Knihy orlích per, ale samozřejmě sem mohou zařadit i další podobné předměty.

"SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ WOODCRAFTERSKÝ VÝROBEK" - sem patří všechny ostatní výrobky kromě indiánských. Mohou to být nejen klasické výrobky z látky, kůže, kovu, dřeva, hlíny apod., ale stejně tak se mohou zařadit i výtvory typu - malovaný obraz, bohatě ilustrovaný deník, nějakým způsobem zaměřené fotografické album, upravená sbírka přírodnin atd.

Aby v soutěži bylo podchyceno celé věkové spektrum členů LLM, byly stanoveny čtyři VĚKOVÉ KATEGORIE:
  • MALÁ LOŽE do 12 let
  • MALÁ LOŽE od 12 let do 16 let
  • VELKÁ LOŽE - ŽENY
  • VELKÁ LOŽE - MUŽI

Do obou základních soutěží - indiánský i woodcratfterský výrobek - se může ve své věkové kategorii přihlásit kterýkoliv člen LLM. V každé z nich se však může zúčastnit pouze jedním osobně zhotoveným výrobkem (výjimku lze učinit v případě, že spolu více výrobků nějak logicky souvisí - např. pár lenošek, sada keramiky, luk s šípy a toulcem apod.). Důležitou podmínkou je, že každý výrobek se může soutěže zúčastnit pouze jednou a neměl by být vyroben před více než dvěma lety.

Výrobky bude hodnotit nezávislá porota, která bude na místě sestavena ze starších zkušených woodcrafterů. v každé soutěži budou

vyhlášeny a oceněny první tři místa.

V případě, že se některé soutěži přihlásí méně než tři výrobky, nebude u ní porota vyhlašovat výsledky. Bude-li málo výrobků do soutěže v kategorie Velká lože - muži či ženy, může porota obě kategorie sloučit dohromady.

Těšíme se na Vaši účast už ve 12. ročníku této soutěže!

Petr Vilhelm - Willy a Jiří Plšek - Kiďák

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.