Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
1414
Seznam účastníků

Mapování šelem v Beskydech

(25.1. 2006 15:00)
Malé doplnění:

Přátelé a kamarádi,
byv upozorněn naším ctihodným náčelníkem, že oficiální termín mapování šelem v Beskydech se kryje s termínem ligového sněmu, nabízím možnost uspořádat akci v následujícím týdnu - tj. 24.- 26.2. Veškeré údaje z pozvánky tedy platí i pro následující týden.

Navíc - se (dnes ráno) objevila možnost ubytování zdarma v Rožnově ( ve škole). Odsud jsou veřejnou dopravou dostupné celé Beskydy. Jinými slovy, jsme na případné zájemce dychtivé vydat se po vlčí stopě připraveni ve dvou termínech! Stačí se ozvat ...

S modrou oblohou
Monty, Okwaho


rys

Mít oči jako rys, sílu jako medvěd a vytrvalost jako vlk…. to by si přál nejeden z nás. Tato zvířata byla a jsou oblíbenými totemy, přezdívkami.
A víte, že všechny tři, může potkat právě u nás - v Beskydech? Právě Chráněná krajinné oblasti Beskydy je okrajem rozsáhlého horského systému Karpat, které jsou v Evropě již nevídaným královstvím velkých šelem…

Každoročně zde Správa CHKO Beskydy pořádá mapování výskytu těchto šelem. Vzhledem k rozloze CHKO (1160 km2) a pohyblivosti šelem ale hlavně nedostatku lidí, je to úkol téměř nadlidský. Proto se letos obracíme na woodcraftery, skauty, tomíky a podobně "postižené" s nabídkou strávení zajímavého víkendu v Beskydech.

Letošní "mapování" bude probíhat ve dnech 18.-19. února 2006.

Organizační údaje:

Sraz účastníků bude v pátek do 19.00 na základně ČSOP na Bystřičce. Tam se dostanete vlakem po trati č. 280 od Hranic přes Valašské Meziříčí. Ubytováni budeme v dřevěnice, přímo u rozcestí na Růžďku, cca 2km od vlakové zastávky Bystřička. Při troše štěstí se můžete od vlaku svézt autobusem na zastávku Bystřička,škola. Spí se na postelích a matracích ( příp. karimatce na zemi) ve vlastním spacáku cca za 70,- Kč/ noc

Možnosti vaření jsou omezené malým prostorem kuchyně - počítáme s čajem pro všechny. Pokud o to bude zájem, připravíme na sobotu večer za pár korun kotel pravej valašskej kyselice.

Program:

V pátek 17.2. večer (okolo 20.00) - povídání o CHKO Beskydy, šelmách a mapování. Rozdělení tras. Sobota - vlastní mapování. Tzn. autobusem, vlakem a pak pěšmo ( raději sněžnicmo) a lyžmo nějakým údolím nahoru, kousek po hřebeni a pak zase dolu. Večer vyprávění o zážitcích z terénu, rekonvalescence apod.

Neděle - volný program - dle sil a chuti účastníků. Možno vyrazit mapovat na jinou trasu, udělat si výlet na běžkách, zajet si do Rožnova do skanzenu, na Pustevny nebo naopak cestou domů se zastavit a shlédnout u Hranic nejhlubší propast u nás.

Případná změna termínu oficiálního mapování (kvůli počasí) bude všem přihlášeným účastníkům oznámena nejpozději ve čtvrtek 16.2. do 16.00 - ale i přesto je možné do Beskyd přijet a strávit zde příjemný víkend jako na každých jiných horách.

Doporučené vybavení: lyže (běžky) nebo sněžnice. Mapovat lze (místy a spíše teoreticky) i z prošlapaných či prohrnutých cest - záleží na výšce sněhové pokrývky. Turistická mapa Javorníky, příp. i Moravskoslezské Beskydy ( KČT č. 96 resp. 95), zápisník, foťák, měřítko. Pro nadšence, kteří se cítí nesví pokud batoh váží méně než 10 kg: sádru (na odlévání stop, ne fixaci fraktur), kelímek, vodu. Pochopitelně na cestu pořádnou svačinu, termosku s čajem a mobil.

Pokud máte zájem přijet, nebo potřebujete další informace ozvěte se prosím co nejdříve.

Monty - Jiří Lehký z Okwah (jiri(tečka)lehky(zavináč)schkocr(tečka)cz)
kontakt: jiri.lehky@schkocr.cz; SMS-ky na č. 721 678 299 ( pravděpodobnost dovolání se je 50%)
v pracovní dny a dobu době na tel. č. 571 657 407 kl. 38 (Správa CHKO Beskydy )

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Klára (Mamuti)1(termin 24.-26.2.)
Wawokiya1Walden na poslední chvíli
Zip (z Waldenu)1termín 24.-29.2.
Eva (Kloksa)1termin 24.-26.2.
Tokaheya4Walden
milan(hasic)6bylo by to az na ten druhý víkend (24. - 26.2 )
celkem:14