Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Zpráva z jednání na krajském úřadě 4.1.2005 v Brně

(8.1. 2006 14:27)

Jak již možná víte ČRDM ve snaze zabránit úplnému přerozdělení finančních prostředků z rozpočtu MŠMT na kraje, což by znamenalo obrovské problémy, zejména pro celorepubliková sdružení, jedná s hejtmany, poslanci i vládními úředníky, ve snaze osvětlit náš odmítavý postoj. Tisková zpráva našeho předsedy Pavla Trnatiny o návštěvě u premiéra Paroubka o tom již také hovořila.

Další z návštěv proběhla ve středu 4.1.2005 v Brně, kde nás přijal zástupce ČRDM Ing. Stanislav Juránek, hejtman Jihomoravského kraje.

Hlavní téma bylo samozřejmě decentralizace prostředků. V následném přátelském rozhovoru jsme se bavili o Bambiriádě, která i v tomto roce nese v Jihomoravském kraji hejtmanskou záštitu. Překvapila nás i částka 35 milionů, kterou má letos kraj ve svém rozpočtu na granty na opravy táborových základen. Jen pro srovnání, kdyby došlo přerozdělení neinvestičních prostředků na sdružení z MŠMT na kraje, přineslo by to JM kraji 17 milionů, investičních prostředků, pak asi pouze 4 miliony.

Pan Hejtman souhasí s našimi požadavky a slíbil, že bude toto stanovisko prezentovat a hájit na zasedání hejtmanů, které bude ještě tento měsíc v Brně a on ho bude řídit.

foto

Účastníci jednání:

za ČRDM
Ing. Josef Výprachtický - Junák, člen představenstva ČRDM
Ing. Bedřich Homola - Liga lesní moudrosti
Aleš Sedláček - Liga lesní moudrosti, 1. místopředseda ČRDM

za kraj Jihomoravský
Ing. Stanislav Juránek - hejtman
Mgr. Jitka Crhová - asistentka hejtmana


Tak a teď něco osobního. Ta návštěva byla skvělá. Pan Juránek je velice příjemný muž a v kombinaci s Bobrem to bylo bez chyby. Když Bobr vyřizoval ještě něco s paní asistentkou, krátce pan Juránek zavzpomínal jak pracoval coby Bobrův podřízený na stavbě lesní silnice nedaleko Skleného nad Oslavou. Každé ráno přišel Bobr s chutí sobě vlastní budit dělníky v 5:00. Takže pokud se vám někdy na sněmu LLM zdá, že Bobr budí moc brzy, plete se. Mohlo by být ještě hůř:) Zazněly i jiné historky popisující Bobrovu báječnou osobnost, muže nezlomného, přátelského a vitálního i v pozdním věku.

Aleš Sedláček - Tokaheya

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.