Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Poselství ohnivcovo

(3.1. 2006 11:49)

Ačkoli nevím, kdo je autorem textu, a ačkoli nevím, zda je pravdivý, chtěl bych Vám jej předat jako své vnitřní poselství, protože cítím, že mnoho z vás Světlo zapaluje. Mějte se v novém roce dobře! Ablákela, ohnivec LLM


Na Olympijském stadionu v Seattlu stálo před nějakým časem devět atletů, všichni mentálně a nebo fyzicky postiženi, na startu závodu na 100 m. Zazněl výstřel a závod započal. Ne každý běžel, ale každý se chtěl podílet na závodu a vyhrát. Běželi po trojicích a jeden hoch zakopl a spadl, udělal několik kotrmelců a rozplakal se.
Těch osm dalších ho slyšelo plakat. Zpomalili a otočili se dozadu.
Pak zastavili a vrátili se. Všichni. Jedno děvče s Downovým syndromem si sedlo vedle něj, objalo ho a zeptalo se "Teď už se cítíš lépe?"
A pak šli, všech devět, držíc se za ramena až do cíle. Všichni diváci povstali a tleskali - potlesk trval hodně dlouho Lidé, kteří toho byli svědky o tom stále mluví.
Proč?

Protože někde hluboko v nás všichni víme, že nejdůležitější věc v životě není, abychom sami vyhráli. Nejdůležitější věc v tomto životě je pomoci druhým vyhrát. Dokonce, i když to znamená zpomalení a změnu v našem vlastním závodě.
Svíčka nic neztratí, jestliže je použita k zapálení další.
Nezapomínejme však na to, co říkal Viktor Frankl, který přežil německý koncentrační tábor: "Kdo chce zapalovat, musí hořet!"
Hodně Světla a Dospělosti!


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.