Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Kniha orlích per - nově zpracované vydání

(24.4. 2003)

Od prvního vydání nově zpracované Knihy orlích per uplynulo již pět let. Pro nás všechny kteří jsme se na knize podíleli, bylo velmi příjemným zadostiučiněním, s jakou chutí se většina členů LLM pustila do stoupání na horu. O velkém zájmu vypovídá i to, že během loňského roku byly vyprodány poslední výtisky a my se ocitly před nutností reedice.

Už v úvodu prvního vydání jsme se zmiňovali, že by mělo na základě zkušeností z práce s novými orlími pery dojít po určité době k revizi a případně i k vhodným úpravám. A tak jsme se do toho pustili. Ohromným pomocníkem pro nás bylo v roce 2002 zprovoznění internetové databáze splněných orlích per pro členy LLM, za co patří velký dík Yučikalovi.

Při pohledu na zastoupení splněných orlích per v jednotlivých světlech se ukázalo, že nejvíce problémů dělá druhé světlo. To potvrzovali i různé signály z řad členů LLM. Proto jsme v této reedici prošly zejména činy z přírody v druhém světle a upravili je tak, aby lépe motivovaly k poznávání přírody. V tomto světle dokonce přibyly dva nové činy. Po posouzení připomínek našich členů byly upraveny i některé činy z ostatních oborů. Dá se říct, že celkově bylo upraveno celkem asi 15 % všech orlích per.

Nyní tedy před vás předkládáme výsledky práce celkem malého revizního týmu, kde zcela nejvíce práce odvedla tzv. "přírodovědná sekce" - Hota s Baskošem a člověk zodpovědný za sazbu a grafiku knihy - Čiksika. Díky Vaškovi Vávrovi byla kniha takřka bleskurychle vytisknuta a zvýšenou aktivitou náčelníka LLM - Tokahey a naší hospodářky Marky jsme získali dotaci MŠMT. A tak cena Knihy orlích per v nákladu 1000 kusů bude pro členy LLM pouhých 40,- Kč. Další výtisky, které už nejsou dotovány, jsou určeny do obchodní sítě, a počítejte s tím, že cena takového výtisku bude výrazně dražší

ÚROP A NÁČELNICTVO LLM se na vás obrací s prosbou, aby jste svým pokud možno maximálním odběrem pomohli s rychlým rozprodáním této knihy.

ÚROP oznámila na právě proběhlé Valné hromadě LLM konané v Praze, že PLATNOST NOVÉ UPRAVENÉ KNIHY ORLÍCH PER BYLA STANOVENA OD 12. 4. 2003.

ÚROP všem členům LLM doporučuje, aby do budoucna co nejdříve začali pracovat s novým vydáním. Cena KOP je natolik příznivá, že si myslíme, že by bylo dost pracné a i zbytečné přepisovat si změny do starého vydání.

Samozřejmě, že Vaše případná rozpracovaná, či splněná a ještě neudělená orlí pera mohou být bez problémů udělována podle požadavků prvního vydání. Číselné kódy jednotlivých orlích per byly zachovány a původní podmínky v mnoha případech OP zjednodušeny. Určitá zásadnější změna proběhla pouze v části druhého světla - HLEDÁNÍ PRAVDY (orlí pera 2E4 až 14). Zde došlo k vzájemné výměně podmínek Činu a Velkého činu. V tomto případě, má -li někdo splněn a udělen Čin a chce získat Velký čin nebo obráceně, zůstává mu udělen ten čin, který již získal a musí splnit podmínky té druhé jím, zatím ještě nesplněné části onoho OP.

Za ÚROP
Petr Vilhelm - Willy

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.