Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Nové vydání Knihy lesní moudrosti

(24.4. 2003)

Během měsíce dubna se objevila na pultech knihkupectví objevila znovu KNIHA LESNÍ MOUDROSTI 1. DÍL - INDIÁNI, kterou vydalo nakladatelství LEPREZ jako 14. svazek Sebraných spisů E. T. Setona. Cena je 239,- Kč.

Kniha není uspořádána tak, jak tomu bylo u předchozích českých vydání KLM. Překladatel Miloš Zapletal sem tentokráte zařadil kapitoly o indiánech, které jsou součástí původní Setonovy KLM.. Většina těchto statí o indiánech byla v češtině v podobném rozsahu vydána ve dvou knihách. V roce 1923 to byla knížečka INDIÁN - VYPRAVOVÁNÍ U TÁBOROVÉHO OHNĚ. V roce 1993 pak doslovný překlad POSELSTVÍ RUDÉHO MUŽE, ve kterém byly texty o indiánech Setonem poněkud rozšířeny a upraveny. Co naopak nové vydání KLM neobsahuje je Svitek březové kůry (tedy celou organizační strukturu lesní moudrosti včetně orlích per a mistrovství) Tuto část českého překladu slibuje vydat LEPREZ v dalším samostatném díle.

Petr Willy Vilhelm

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.