Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Budoucnost Bizoního větru

(25.5. 2002)

Pokud vás zajímá Bizoní vítr a jeho další osud a vývoj, přijďte prosím na schůzku redakční rady, která se bude konat 3. října 2002 ve Woodcrafterském centru Zikova 7, Praha 6 v 18,00 hodin. Spojení: metro Dejvická, pět minut pěšky. Prosím zvláště vás všechny, kdo do časopisu přispíváte a hlavně vás, kdo pomáháte se sazbou, sháněním článků i jinak a není vám osud Bizoního větru lhostejný, abyste přišli. Přijít může samozřejmě kdokoli, kdo cítí, že má k otázce Bizoního větru co říci.

Na programu bude několik bodů (prosím zamyslete se nad nimi, ať jde o připravenou diskusi):

Co chceme?
- aby BV dále vycházel
- aby vycházel včas
- přiblížit jej podobě moderního informačního časopisu spíše pro Ligu než navenek

Co navrhujeme?
- Spojit Bizoní vítr s Totemovou deskou (vycházel by 4x ročně - nebo je možná varianta vydávat jej v podobě TD 4x ročně a na konci roku vydat jedno návodové, propagační a reprezentativní review)
- Snížit počet stran na polovinu. Nejde o ústupek kvalitě, naopak. Ve velkém počtu stránek naleznou své místo i nekvalitní články, které mnohdy jen vyplňují stránky. Na menším počtu stránek bude nutno lépe vybírat. Vyřeší se tak i nedostatek článků.
- Rozdělit šéfredaktorování BV mezi čtyři lidi. Každý z nich by pracoval na jednom čísle, čímž by nemuselo v případě skluzu jednoho čísla ke skluzu celého ročníku (na schůzce by měli ti lidé, kteří by se o to zodpovědně chtěli přihlásit, vystoupit). Tato "čtyřka" by se pak mohla sházet třeba jen jednou ročně(přístup na jednání, které by bylo oznámeno včas, by měli samozřejmě i ostatní), kdy by udala směr, kterým chce ubírat BV v příštím roce a naplnila rámcově jednotlivá čísla z článků, které by již měla k dispozici a těch, které by ráda od některých lidí vyzískala.
- Nadále by fungoval systém pomocníků (vlastně také členů redakční rady), kdy má každý na starost jednu či dvě stránky včetně shánění článku a sazby. Ten se osvědčuje jako velmi nosný.
- Udělat seznam emilů všech kmenů a dohodnout s nimi, že nám budou do rubriky "Z našich kmenů" posílat jednou za čtvrt roku (nebo jednou za půl) info o nějaké zajímavé akci (i fotky) anebo o celkové činnosti. Nejde o nějaké kontrolování, články by měly být laděny spíše inspirativně pro ostatní kmeny (co všechno se ještě dá dělat). Pokud někdo nemá přístup k internetu, může samozřejmě články posílat poštou, uzávěrky jsou známé.
- Uveřejnit formáty fotografií (pokud je někdo pošle naskenované) a textu vhodné pro BV (např. v emilu posílat jako přílohu).

Domnívám se, že předkládaná varianta BV je velmi příjemná jak pro čtenáře (méně je někdy více), tak pro redakci (i tady platí méně je někdy více).

P.S.: Vyjadřuji velký díl Loganovi, který mi pomohl při tříbení myšlenek.
Josef Porsch - Ablákela (ablakela(zavináč)woodcraft(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.