Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

3.mezinárodní setkání woodcrafterů

(16.4. 2002)

Z důvodu velmi neseriozního jednání majitele základny Bukovina v Beskydech a ostravského Woodcraftera jsem byl nucen začít začátkem ledna hledat náhradní místo. Po dlouhém úsilí se mi podařilo sehnat tábořiště, které nám zapůjčí YMCA.

3. mezinárodní setkání woodcrafterů se uskuteční v původním termínu, tedy ve dnech 3.-10. srpna, ale na klasickém tábořišti kousek za Chudenicemi u Klatov.

Jedná se o pěknou louku v lese, s potokem, s pěknou krajinou v okolí, kde se nabízí návštěva několika míst, včetně známého arboreta Americká zahrada.

Tábořit budeme v týpích a v obyčejných turistických stanech. Na místě je pouze klasický táborový šeltr na kuchyň. Většinu tyčí na týpí se pokusíme dovézt z mawadanského tábořiště, nějaké tyče budeme muset udělat na přípravné akci začátkem června.

Každý účastník zaplatí na nájemném louky 30,- Kč za noc a počítáme se 120,- Kč na stravu na den.

Na tábor budeme odjíždět z Prahy společně, najatým autobusem, a část věcí snad odvezeme nákladním autem. Mimopražským účastníkům, kteří by cestovali individuálně vlakem či autobusem, přispějeme v rámci podmínek daných programem MŠMT. Část nákladů bude možné dotovat financemi z programu Zahraničí MŠMT.

Bohužel o tuto akci je velmi malý zájem mezi kmeny LLM. V době uzávěrky této TD jsem měl potvrzen zájem několika lidí jen ze 4 kmenů a pár jednotlivců !!! Na akci se chystá přijet kolem čtyřiceti Angličanů a Skotů z organizací Order of Woodcraft Chivalry, Woodcraft Folk, Forest School Camps a účast přislíbil i sekretář Setonova institutu v USA a naše milá známá Barbara Witemeyerová. Pokud ještě na poslední chvíli máte zájem o účast, volejte nebo mailujte na moje číslo či adresu a to IHNED !!! Doufám, že se ještě někteří přihlásíte, a že nebude mezinárodní ostuda.

Předpokládaný program na jednotlivé dny:
3.8. sobota příjezd, stavba tábora, neformální besední a seznamovací oheň 4.8. neděle dostavba tábora, slavnostní zahájení, seznamovací hry a soutěže
5.8. pondělí woodcrafterské hry, krátké výšlapy do okolí, anglické country tance
6.8. úterý program v táboře a okolí, výlet do Americké zahrady, k chudenickému zámku a na rozhlednu, pro zájemce (hlavně zahraniční) návštěva Klatov nebo Domažlic, české tancování
7.8. středa mini-lesní škola, lesní hry, indiánské pow-wow
8.8. čtvrtek orientační běh, horský golf a jiná česko-anglická klání
9.8. pátek Setonovy hry, merrymoot, slavnostní oheň a vyhlášení společné deklarace
10.8. sobota konec tábora, odjezd

Pokud by někdo z vás chtěl vzít na svá bedra přípravu některé části programu nebo chtěl vůbec pomoci s organizací, úžasně mi tím ulehčí život a budu ho mít strašně rád!!!

kontaktní telefon:
domů 02/ 57770199 (do 22.30 hod.) práce 02/57922102, 57921629 (nejlépe 13-14 hod.)
kontaktní mail: martin.kupka@volny.cz S modoru oblohou!
Martin Kupka Logan

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.