Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

VYDAVATELSTVÍ "WALDEN"

(31.10. 2002)

Drazí přátelé, skauti a skautky, příznivci lesní moudrosti!

Nabízíme vám již v pořadí jedenáctý titul, cestopisnou knihu amerického spisovatele, přírodovědce a malíře Ernesta Thompsona Setona - Černého Vlka, zakladatele woodcrafterského hnutí - Ligy lesní moudrosti a jednoho ze zakladatelů amerického skautingu:

"ARKTYCZNE PRERIE"
(titul je v jazyce polském)

o jeho půlroční cestě kánoí po řekách a jezerech severozápadní Kanady. Kniha má podtitul "3200 kilometrů kánoí při hledání stád karibů". Důvod, proč se vydal do dalekých Arktických krajů autor uvádí v předmluvě: "Kdo z mladých američanů by nedal rok svého života za to, aby se mohl vrátit o desetiletí zpět a strávit alespoň rok v romantických, zašlých časech Divokého Západu? Já sám, v dobách svého mládí, bych milerád zaplatil za možnost nahlédnout do minulosti. Teprve později jsem si uvědomil, že tento zázrak je možný za daleko menší cenu. Neboť necivilizovaný indián se stále toulá po kraji, kde se vůbec nic nezměnilo, kde jsou divoké, panenské pustiny a kde se prérie táhne do nedohledna. Tento kraj je však třeba hledat na severozápadě a ne na západě. Nikoliv podél řek Missouri a Misissipi, ale na březích Peace a Mackenzie, u nádherných ohromných řek, jejichž bouřlivé vody spěchají tisíce kilometrů k tichému Arktickému moři. To byla myšlenka, jejímž plodem bylo šestiměsíční putování kánoí po těchto řekách. Nalezl jsem při něm to co jsem hledal, a co víc, získal jsem při něm mnoho dalších cenných a neočekávaných poznatků."

Kniha "Arktyczne Prerie" je bohatě ilsustrovaná kresbami autora.
Cena: okolo 20 zł. + poštovné (cca 200Kč).
Objjednávky budou přijímány do 15. XI. 2002.
Buďto přímo na adrese:
Biblioteczka Walden
Ul. Różana 1/2
40 - 045 KATOWICE
POLSKO

nebo u Rafała Łozińského na e-mailu: ursus7@wp.pl

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.