Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Proběhla ohnivecká čotokva

(4.9. 2023)
Stalo se » V LLM
Stalo se » Fara Kosí potok
Jsou dvě hodiny odpoledne 15. srpna. Smažím se v chodbě přeplněného vlaku, který místo do Plzně jezdí tam a zpět po úseku Praha– Řevnice. A zatímco se vzorní účastníci scházejí na nádraží v Plané, já mám před sebou většinu cesty. Z přemýšlení mě vytrhne Ferdova otázka: „Co tam proboha budeme dělat šest dní!?“ „Nemám nejmenší tušení,“ odpovídám popravdě. Název Ohnivecká čotokva se mitotiž nezdá dvakrát informativní. Myšlenky podobného druhu, ve kterých se mísí zvědavost a strach, mě pak pronásledují až do cíle. Jak mě naučí „zvládnout ohnivectví“? Co vlastně ohnivectví je? A k čemu jsem se to upsala?
 
Na Faře v Michalových horách se všechny moje obavy rázem rozplynou. Cítím, že jsem přesně tam, kde mám být. Při západu slunce se připojujeme k ostatním v nedalekém altánu a pijeme čaj. Jako noví Dračí bojovníci si vyslechneme pár slov od našich mistrů,a tak je v duchu KungFu Pandy Čotokva zahájena.
foto
foto
foto
foto

Nebudu tady lhát, těch šest srpnových dní bylo náročných po stránce fyzické i psychické. Úžasně rozplánovaná byla dopředu každá minuta, takže oznámení o půlhodinové pauze vedlo ke kolektivnímu šoku a silné nedůvěře.Byly chvíle, kdy jsem si sahala až na dno. Právě za ty jsem však nejvíc vděčná, protože díky nim jsem se posunula kupředu.

foto

foto
Zažili jsmevšechno možné: od brodění potokem přes diskuze a vyrábění až po naslouchání rozinkám.Jako zálohu k naší nespolehlivé paměti jsme navíc dostali deníky, které jsme postupně plnili spoustou užitečných materiálů.
 
Díky Čotokvě teď vímmnohem víc. O woodcraftu, ohnivectví i o sobě samé. Vím, že je v Lize plno neuvěřitelných lidí, na které se můžu kdykoliv obrátit. Vím, že ohnivcem je každý, kdo jím být chce. Vím, že na tenhle týden nikdy nezapomenu.
Děkuju!
 
 
foto
Kristýna Beránková - Kůzle
 
Ohnivecká čotokva proběhla 15.-20.8.2023 na základně LLM v Michalovo Horách.
foto: Jan Hladík - Chirurg a Tibor Parák - Wičákha

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.