Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Šifrovací hra ČIWAWA 2023

(14.6. 2023)
Stalo se » V LLM
 Druhý červnový víkend v sobotu 10.6. se skupina odvážných bojovníků rozhodla postavit výzvě v podobě noční šifrovací hry ČIWAWA. 
 
Hra byla letos naplánovaná do Choltic a navazovala tak na závod v krátkém triatlonu Trilobitman pořádanou místním kmenem Trilobit.
 
Na stratu ve 20 hod u tee-pee v oboře Choltického zámku se sešly týmy tří udatných kmenů.
Po vřelém klábosení a krátkém vysvětlení pravidel již týmy dostaly 1.šifru. 
K velkému překvapení autorky šifry týmy rychle vyluštily lokalitu další šifry a vyrazily ještě před západem slunce na západ do nedaleké vesnice Lipoltice, kde je čekala další šifra. Všechny týmy nakonec zvládly projít asi 20 km dlouhou trasu vedoucí přes pole, kolem rybníků, skrz vesnice a dokonce i přes hrad, kde postupně vyluštily 7 různých šifer od obrázkových, přes číselné až po textové.
fotofotofotofoto 
Nejrychlejší tým kmene Stopařů zvládl celou trasu absolvovat v čase 5 hod 19min, na stříbrné pozici skončil s časem 6hodin 31 min domácí tým z kmene Trilobit a bronzovou příčku obsadili lonští vítězové kmen Bobrů s časem jen o málo vyšším než předchozí týmy, necelých 7 hodin. 
 
Všechny týmy dorazili do cíle v prostřed noci, takže jsme se ještě vyspali do nedělního rána, kdy si účastníci šifrovačky některou z cen a letošní výherci, kmen Storařů, si odvezli putovní sošku čiwawy, která bude až do dalšího roku zdobit jejich klubovnu. 
 
Velké díky patří kmenu Trilobitů za poskytlé zázemí a samozřejmě všem odvážným účastníkům letošní šifrovačky. Doufám, že příští rok konkurence ještě vzroste.
 
Zdraví autorka šifer Dita Laštovičková - Todi

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.