Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Zprávy z 244. náčelnictva

(21.9. 2022)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
fotoPo prázdninách proběhlo dne 20. září 2022 první náčelnictvo, na kterém jsme přivítali novou vedoucí kanceláře Kamilu a rozloučili se s Ankou. V úvodu jsme si sdělili naši činnost přes prázdniny a dále jsme se věnovali důležitým tématům a blížícímu se Sněmu zástupců. 
 
Rody
Náčelnictvem bylo odlouhlašeno zrušení rodu Přátelé divočiny a rovněž založení rodu nového a to rodu Vrkočů. 
 
Samechov
Jednohlasně byl přijat návrh na úpravu ceny za táboření na Samechově. Konkrétně se rozhodlo o tom, že cena při pronájmu celé louky bude nově 500,- Kč za den. Stejná pravidla pak budou platit i pro louku na Manětíně. Následně se na jednání hovořilo o připravované rekontrukci tábornického srubu. Započaly přípravy podkladů pro realizaci budoucí stavby.
Na začátku září byla v blízkosti sněmoviště vykopána studna. 
 
foto
foto
 
Klen
Náčelnictvo bylo obeznámeno s průběhem dotace na Klenovu chatu. V současné chvíli je zažádáno o stavební povolení. 
 
Fara
Na konci srpna proběhla na Faře velká brigáda, kdy byla zpřístupněna půda, byla vybudována sauna v části přístřechu a byl proveden velký úklid. 
 
Kontrolní a revizní komise
V úterý před schůzí náčelnictva proběhlo rovněž jednání Kontrolní a revizní komise. Jedním z výstupů bylo i možné doplnění stanov organizace o hlasování per rolam, jehož by bylo užíváno ve chvíli, kdy je třeba rozhodnout o důležité otázce, avšak není možné svolat zasedání Sněmu zástupců prezenčně.
 
Ústřední rada orlích per
Projednávala se navrhovaná změna volby členů ÚROP. Členové náčelnictva se klonili většinově ke schválení tak, jak bylo navrženo. Další detailní diskuze samozřejmě bude probíhat na samotném Sněmu zástupců příští měsíc. 
 
Kamila Válková

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.