Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Hradohraní je za námi

(26.9. 2021)
Stalo se » V LLM
Dvě zprávy z akcí:
 
Indiáni z Točníku

 
Byl páteční podvečer, když se na hrad Točník začala sjíždět auta a hlavní branou prošli dovnitř první woodcrafteři. Po dvou letech sem totiž přijeli připravit pod vedením Výra a Báry tuto velmi oblíbenou akci pro veřejnost.
 

Všech čtyřicet šťastlivců, kterým se sem povedlo dostat i přes omezenou kapacitu, se v sobotu více či méně probudilo do podmračeného rána. K našemu překvapení stáli už krátce po desáté u vchodu do hradu první návštěvníci. Děti i někteří organizátoři dostali válečné malování a všichni hned měli plné ruce práce na stanovištích. Ani se není čemu divit, protože kdo by si nechtěl vyzkoušet například střelbu z luku, křesání, určování stop a stromů a vyrobit si medicinový váček? Naštěstí tu byli výborné mandle v karamelu, langoš nebo eidam v housce, co přišli během rušného dne docela vhod.
 
 
Když hrad opustili poslední návštěvníci toho dne, naše veškerá pozornost se upnula k slíbenému pohoštění – guláši, nebo kuskusu. Potom už jsme se jen radostně vrhli na hradby, k ohni nebo kamkoli jinam, kde jsme mohli v klidu spočinout, poslouchat kytaru a bavit se.
 
 
Nedělní ráno bylo ještě podmračenější než to sobotní. Kdo chtěl horkou vodu na čaj, nebo kávu, tak si musel počkat pár mučivě dlouhých studených minut před jedinou rychlovarnou konvicí v okruhu několika kilometrů. Vlastníky termosek miloval celý Točník. Zatímco z nebe padaly neidentifikovatelné mokré částečky, začali se kromě členů seniorského zájezdu na hradě objevovat i děti. I přes nevlídné počasí si mohli až do dvou užívat indiánských aktivit.
 

Poté, co jsme posbírali pár svých stanovišť už nezbývalo nic jiného, než se se všemi rozloučit a těšit se do sprchy a na další akce.
 

Sice to byl Točník trochu komornější a počasí chmurnější, ale určitě vydařený pro nás i návštěvníky.
 
Tak s modrou oblohou zase příští rok!
 
Motýlek
 
 
Hradohraní na Orlíku
 
 
Letošním krokem do neznáma byla zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem, kde byla LLM v podobě oficiální akce poprvé. Organizátorský tým se sešel v menším počtu, než se původně očekávalo, ale na akci to nebylo poznat. Velký dík tak musím věnovat hlavně kmenu Trilobit a Bobrům, bez nichž by byla akce nepředstavitelná.
 

Od vstupu po hradní věž byla akce dokonale připravená. Návštěvníky těšily jednotlivá stanoviště, lukostřelba, zdravověda, poznávání noční oblohy, či hlasů ptáků etc., na kterých testovali svoji sílu, důvtip a znalosti o přírodě. Esem celé akce byla zprovozněná hradní kuchyně, která zásobovala účastníky i organizátory výbornými indiánskými plackami.
 

Malebný ligový obchůdek situovaný v šeltru na hradním nádvoří lákal lidi se zájmem o akci, či jen průchozí návštěvníky hradu. Hradu vévodila pohodová atmosféra, smích a spokojenost vzdor nepříznivému počasí.
Nádherný dotyk s woodcraftem vám zprostředkujeme i příští rok.
 
Přijďte, těšíme se na vás!
 
Marek Havrlík 
 
1.Indiáni z Točníku
2. Hradohraní na Orlíku
 1.foto fotofoto
 
 2.fotofotofoto

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.