Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Tábor v rumunském Banátu

(13.9. 2021)
Stalo se » V LLM
foto
 
Po roční pauze jsme opět pořádali tábor pro děti českých krajanů vfoto rumunském Banátu. Tento rok jsme díky perfektní spolupráci s českými učiteli měli více dětí. Tábora se dohromady zúčastnilo 21 dětí, z toho dvě od nás z Ligy.  Program jsme měli inspirovaný Starými pověstmi českými, což se ukázalo jako dobrá volba jak pro táborovku, tak pro rozšíření kulturního rozhledu dětí krajanů. Největší úspěch měla dívčí válka, která dopadla jinak fotonež ve skutečnosti. 
 
A potom byla nezapomenutelná lucká válka, závěrečná bojovka účastníci proti vedoucím, která se odehrála na loukách nad táborem s překrásnými výhledy. 
foto
Díky včasné domluvě s rodiči dětí a dalšími lidmi ve vesnici jsme většinu vaření zvládli z lokálních věcí. Každý druhý den jsme měli čerstvé mléko, vejce, sýry a tvaroh. Dále jsme měli od rodičů slepice, takže nebylo třeba ani kupovat maso v obchodě. Vrcholem jídelníčku byli potom sumci z Dunaje, které nám daroval místostarosta české vesnice Svatá Helena. 
 
fotofotofoto
 
 
 
„Projekt byl podpořen z prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci dotačního programu Projekty zaměřené na spolupráci s krajanskými komunitami v zahraničí.“ 
 
Martin Lehký - Marťa

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.