Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Oslava 55. výročí kmene Kruh

(9.11. 2021)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů

fotoV neděli 10. 10. se v Kasárnách Karlín uskutečnilo setkání Velkého oddílu Kruh při příležitosti 55 let od jeho vzniku a zároveň jako vzpomínková akce na Janku Pfeifferovou, jeho zakladatelku. Bylo to po dlouhé době, kvůli omezením souvisejícím s koronavirovou pandemií, setkání Velkého oddílu. Akce se zúčastnili nejen současní členi Kruhu, ale i členi bývalí, jejich přátelé a rodiny. Odhadem se na akci vystřídalo 350–400 osob z různých generací oddílu Kruh.

Akce S Jankou v Kruhu trvala téměř celý den. V brzkém odpoledni byly uspořádány různé aktivity pro všechny generace. Proběhlo například Bubnování se Svištěm, který kdysi také do oddílu chodil. Dále si staří oddílovci mohli vyzkoušet vyplnit rádcovské zkoušky, které Kruh používá dnes. Děti si vyráběly lapače snů, sešity z recyklovaných papírů nebo si mohly ušít šerpu. Na plácku v Kasárnách se také malovalo jedno z našich teepee. Po celé odpoledne zasedala Rada orlích per, u které si mohli návštěvníci nejen uznat stopy a činy, ale také si vyzkoušet rozdělat čistý oheň.

fotoMimo jiné si účastníci mohli zakoupit trička potisknuta nápisem Zář ohně k sobě nás volá (text písně, kterou se svoláváme na ohně a sněmy) nebo si ho nechat vytisknout na vlastní oblečení. Odpoledne se také promítaly dva filmy, které odkazovaly na vzpomínku Janky Pfeifferové. Prvním byl Skauti bez lilie. Díky spolupráci s Pamětí národa se nám podařilo sehnat nesestřihané autentické záběry z rozhovorů s Jankou, které se v sále Kasáren promítaly jako druhý filmový snímek.

Večer se odehrál koncert kapely Der Šenster Gob. Ti, co večer už nechtěli sedět venku u ohně, se mohli zahřát uvnitř, kde kolovala kytara a hrály se různé lidové písně.

fotoVeškerý výdělek z akce (získaný prodejem oddílového „merche“) byl odeslán na JHP školu (http://www.jhpskola.cz/) v Kambodži, která je projektem vytvořeným k osmdesátým narozeninám Janky Pfeifferové. Podařilo se nám prodejem trik, pohlednic, oddílových zpěvníků a almanachů vybrat přes 9 000,-. 

Doufáme, že se nám podaří uskutečnit více akcí, které budou propojovat různé oddílové generace.

Rachel 


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.