Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Zprávy z 232. náčelnictva

(13.5. 2021)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
V úterý 11. 5. 2021 proběhlo 232. náčelnictvo.
 
Nadcházející akce
Nadcházející akce aktualizujeme průběžně v kalendáriu. Nejbližší akce Putování skřítků se uskuteční. Brzy bude zveřejněno více informací. Brigády se uskuteční, více informací o nich zveřejňuje Tokaheya, je nutné se přihlásit a dodržet kapacitu. Lakrosový turnaj byl přesunut na pozdější termín. Putování ML se uskuteční, pokud se nic nezmění, na konci května bude spuštěno počítadlo. Další akce budeme aktualizovat později, dle stávajících opatření a situace.
 
Hygienická opatření a činnost
Vyčkáváme na rozhodnutí o konání táborů. Jakmile budeme mít nové informace, zveřejníme je. Prozatím můžete sledovat článek o současných podmínkách, který neustále aktualizujeme. Předpokládáme, že pokud se budou tábory pořádat, tak hygienický režim bude velmi podobný jako v loňském roce. Táboření na Kosím potoce bude s nějvětší pravděpodobností také v podobném režimu jako vloni, tedy bude snížena kapacita účastníků a budeme vyžadovat negativní test, potvrzení o očkování nebo prodělání onemocnění. Vše ještě upřesníme, nejedná se o oficiální vyjádření, pouze o předpoklad.
 
Rekonstrukce na Framu
Na základně Fram ve Filipově Huti probíhá rekonstrukce šindelu a odvlhčení sklepa. Vše se daří a práce se pomalu chýlí ke konci. Na fotkách můžete vidět stav před rekonstrukcí a z průběhu. 
 
fotofotofoto
 
 
Klen na Jahodině
Na nové základně Klen na Jahodině u Božího Daru proběhla první velká brigáda, které se zúčastnilo 7 lidí. Odvezlo se nepotřebné vybavení, proběhl úklid a zprovoznilo se, co šlo. Děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu.
 
Pronájem chaty Klen zatím nebudeme nabízet veřejně, na to nejsou uzpůsobeny podmínky. Pronájem je možný pouze pro členy LLM (kteří se nebojí výzev, více info na ustredi@ligalesnimoudrosti.cz). :)
 
Místonáčelník Filip v současné době jedná s architekty a se stavebním úřadem o možných úpravách objektu. Zvažuje se odkup okolní louky, pokud bude možný.
 
foto
fotofoto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nový rezervační systém
Na ústředí připravujeme nový rezervační systém pro Faru a Fram. V objektech budou mimo sezónu k rezeravaci celé pokoje, v sezóně nadále pouze celý objekt. Nově bude vyžadována platba záloh na pobyt. V důsledku řízení objektů a rezervací z ústředí jsme také přistoupili k online check-inu. Potřebujeme vykazovat knihu hostů kvůli poplatkům a statistickému úřadu. Tato online funkce nám velmi pomůže při omezených možnostech práce na dálku. Až se obnoví provoz, budete na Framu potkávat nového správce Pavla Heřmana (776 778 278).
 
 
Náčelnické zkoušky
Proběhla schůzka ohledně koncepce náčelnických zkoušek. Padlo mnoho zajímavých nápadů, nyní se bude tvořit návrh, jak s nápady naložit v praxi. Pokud byste se chtěli dozvědět více, obraťte se na Marťu Lehkého.
 
 
Z ústředí
Anna Dvořáková

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.