Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Jarní setkání - jak dělat kmenovou činnost on-line

(13.4. 2021)
Stalo se » V LLM
Doba si žádá své, a tak i Liga místo setkávání v přírodě pořádá seberozvojová setkání prostřednictvím placatých obrazovek našich počítačů. Díkybohu, lidé u nich zůstávají stále týmiž přáteli.
 
V sobotu 27. 3. se nás sešlo 18 na jednodenním kurzu pořádaném Společenstvím ohnivců, abychom načerpali inspiraci pro kmenové schůzky pořádané on-linovou formou. Po krátkém úvodu a seznámení s programem jsme se do něj pustili. Připomněli jsme si, jak by měla vypadat obvyklá schůzka, a zamysleli se nad tím, v čem se on-linová schůzka odlišuje. Uvědomili jsme si, že je třeba dávat obzvláštní pozor na psychické nastavení všech účastníků včetně nás samých a ponechávat dětem dost prostoru, aby si mohly jen tak posedět a popovídat o tom, jak se mají, co cítí, co prožívají a s čím třeba potřebují pomoci. Od těch, kteří s dětmi touto formou pracují, zaznělo, že na všech je znát únava z dlouhotrvajícího nenormálního stavu. Proto jsme se intenzivněji věnovali psychohygieně vedoucích. U všech aktivit jsme zkusili nastínit, jak by mohly probíhat s dětmi.
foto

 
Po společném obědě (ano, vážně si každý uvařil a jídlo přinesl k obrazovce), jsme si vyslechli Bářino povídání o tom, jak se dá dělat kmenová činnost a získali do svého portfolia několik cenných webových odkazů a několik nápadů na kmenovou činnost, která probíhá individuálně v přírodě či ve městě v době, kdy zrovna schůzka neprobíhá.
 
fotoKaždý účastník pak seznámil ostatní s jednou aktivitou, kterou s dětmi dělá při on-line schůzkách. Získali jsme tak opět spoustu užitečných tipů, odkazů a využitelných nápadů.
V závěrečném bloku jsme si připomněli, co je zpětná vazba, proč a s jakým cílem se dělá. Rovnou jsme se pak pustili do hodnocení tohoto dne, který dopadl NAD OČEKÁVÁNÍ a jeho přínos vnímáme nejen v inspiraci pro práci s dětmi, ale i jako milé přátelské setkání s báječnými a zajímavými přáteli, kteří nám už dlouho chybí.
Jsme rádi, že díky projektům šablon MŠMT mohl celý kurz proběhnout pro všechny účastníky zcela zdarma.

Kateřina Grünwaldová - Wičanhpi

On-line hry pro kmeny na Databázi her LLM

 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.