Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Zprávy z 231. náčelnictva

(7.4. 2021)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
V úterý 6. 4. 2021 proběhlo 231. náčelnictvo na kterém se řešilo mnoho zajímavých témat. 
 
Příprava nové knihy
Připravujeme vydání knihy k 160. výročí narození E. T. Setona. Bude se jednat o přehled personální bibliografie  neperiodických publikací v češtině od E. T. Setona. Publikace bude zdarma dostupná v elektronickém formátu. Jsme velmi nakloneni také knižnímu vydání. Pro zájemce bude připravena možnost předobjednávky. Autory této práce jsou František Kožíšek - Biminiji a Vladislav Raška - Allah. O grafickou sazbu se postaral Tomáš Macek - Netopýr. Dílo bude brzy hotové, o dostupnosti budeme informovat.
 
Dotace MŠMT Letní kempy 2021
MŠMT před Velikonoci zveřejnilo výzvu Letní kempy 2021, kterou bychom rádi čerpali. Je to možnost, jak mohou kmeny za dodržení podmínek zcela pokrýt náklady příměstkých táborů. O této výzve budeme tento týden ještě podrobněji jednat.
https://www.msmt.cz/mladez/vyzva-letni-kempy-2021
 
Projekt Samechov
Ohnivec Tibor Parák - Wičákha představil studii možné realizace srubu na Samechově. Nyní se bude dělat předběžný odhad nákladů na tuto stavbu. Nově jsou na Samechově tyče k týpí.
 
Letošní akce
Dále jednáme o letošních akcích. Organizátoři Indiánů z Točníku se rozhodli nahradit tuto akci bezpečnější alternativou. Akce by byla putovací, na téma Stoupání na horu. V současné chvíli jednáme možná místa realizace. 
 
Setkání s náčelníky ML
Vzniká dopis pro členy ML, který jim bude doručen poštou od jejich náčelníků. Cílem dopisu je především vzkázat dětem pozdravení a povzbuzení. 
 
Náčelnické zkoušky
Pobavili jsme se o možných úpravách a změnách realizace Náčelnických zkoušek. Připadá v úvahu sjednocení termínu do jednoho týdne o prázdninách, aby byl kurz intenzivnější a efektivnější. Také se zvažuje přidání praktické zkoušky ke splnění schopnosti organizování a vedení. K tomuto tématu budou nyní probíhat další setkání.
 
Svitek Orlích per a mistrovství, Svitek pro ML
Na webu LLM dojde v nejbližších dnech k aktualizaci znění Svitku pro ML. Nadále se pracuje na úpravách Svitku jako celku. Pracuje se nově na návodech k plnění OP. 
 
Za ústředí
Anna Dvořáková - Anka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.