Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Zprávy z 230. náčelnictva

(24.3. 2021)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
fotoPřinášíme zprávy z 230. náčelnictva, které proběhlo - dalo by se skoro říci, že již tradičně - online v úterý 23. 3. 2021. 

 Základny 

Na Framu byl započat projekt rekonstrukce fasády a odvlhčení sklepa, který byl podpořen dotací z MŠMT. Na Faře se pracuje na izolaci střechy a dalších úpravách, které ještě zbývá dokončit v rámci projektů MAS a IROP. V plánu je také projekt na zvelebení a rozšíření základny na Samechově, kde by mohl být postaven nový srub s lepším zázemím. Na Samechově budou od příštího týdne k dispozici nové tyče na týpí (podrobnější informace zveřejníme po převozu tyčí jako samostatný článek na webu). 

Nová základna

V minulém roce LLM obržela finanční dar od přátel woodcrafterů z Kanady. Aby byl dar využit v rámci celé organizace co nejužitečněji, vydali jsme se cestou hledání nové základny. Po delší době hledání a prohlídek se nám podařilo rezervovat objekt se zahradou ve městě Boží Dar v Krušných horách se skvělou lokací nedaleko běžeckých tratí. Brzy se dozvíte více informací v připravovaném článku.

Klubovna kmene Trilobit

 Proběhlo setkání v Cholticích s vedením kmene Trilobit. Kmeni byl nabídnut obecní pozemek, na kterém by mohli postavit vlastní klubovnu. V současné chvíli probíhá jednání o podmínkách se zastupitelstvem. 

Plánované akce LLM

Zrekapitulovali jsme plánované akce, z nichž je zrušeno jarní SRK. Dřevní brigáda se posouvá na nový víkendový termín (15. - 16. května). Dění kolem akcí můžete sledovat v Kalendáriu, které neustále aktualizujeme. Nejbližší akce je nyní Jarní setkání zaměřené na kmenovou činnost a sdílení zkušeností. Plánované je na sobotu 27. 3. online.

Vzdělávací kurzy zdarma

Co se týče vzdělávání v rámci šablon, doba nám nepřeje. Podnikli jsme spolu s ČRDM maximum proto, abychom mohli část kurzů uspořádat alespoň online. Je to jedinečná příležitost, jak můžete jako členové LLM z pohodlí domova absolvovat jakékoliv množství kurzů zdarma. V nabídce najdete mnoho zajímavých a užitečných kurzů, mnohé z nich lektorují členové LLM. Sledujte aktuální nabídku a nezapomeňte se včas přihlásit.

Setkávání náčelníků Malé Lóže

Nová pravidelná aktivita se stává z online Setkání náčelníků Malé Lóže, které slouží především jako platforma k setkání a sdílení. Na každé schůzce vznikají nové podnětné nápady a návrhy, které jsou v této době velmi cenné. Tato setkání bychom chtěli udržet i po rozvolnění. Pokud byste se chtěli přidat, kontaktujte nás.

Další iniciativy

Vzniká tým lidí, kteří budou společně řešit, jak definovat woodcraft a woodcraftera pro 21. století. V týmu je již několik lidí a práce to bude určitě zajímavá. Zatím je vše ve fázi plánování. Rozvířila se také debata nad možností vývoje  a rozšíření knižního Svitku na mobilní aplikaci, která by umožňovala individulně zaznamenávat činy přímo v terénu do mobilního telefonu. Pokud byste se chtěli zapojit, určitě se ozvěte. 

 
Za ústředí Anna Dvořáková - Anka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.