Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Fara Michalovy Hory otevřena!

(6.8. 2019)
Stalo se » Fara Kosí potok

Před 15 lety jsme hledali místo, které by mohlo sloužit jako naše základna při tradičním letním táboření u Kosího potoka, v aukci jsme objevili budovu fary a rozhodli jsme se jí vdechnout nový život. Kdybychom věděli, jak dlouho bude rekonstrukce trvat, nikdy bychom do toho nešli. O to větší mám dnes radost, že jsme projekt dotáhli do zdárného konce. Fara se totiž stala místem setkání – našich dobrovolníků i místních, kteří se na práci podíleli, získala podporu okolních obcí i spolků, MAS Český západ, MŠMT, Asociace TOM. Těm všem patří velké díky. Těšíme se ale i na ty, které fara teprve přivítá, ať už se bude jednat o běžné návštěvníky, kteří využijí její ubytovací kapacity, nebo děti v rámci programu Škola mimo školu.“ Toť Aleš Sedláček – Tokaheya při slavnostním otevření fary.

Slavnostní otevření fary

Zahrada fary se 1.8.2019 úderem 14. hodiny zaplnila asi 300 návštěvníky, slova se ujal náčelník LLM Filip Chmel a Aleš Sedláček – Tokaheya, dvě nejdůležitější osoby, které za rekonstrukcí stály. Rukou společnou a za pomoci obří sady třecích dřev pak zástupci všech, jenž mají na dokončení projektu svůj podíl, vytřeli jiskru pro první oheň, který zaplál ve farních kamnech. Dveře i okna se otevřely a pozvaly přítomné na prohlídku, byla zahájena hra pro děti s pokladem ukrytým kde jinde, než na faře. Za zvuku kapely Walden Singers se hýřilo v tanečním kruhu, proběhla seznamovací hra i soutěž v rozdělávání ohně. Děti si vyzkoušely biologický kurz, který zde bude vedle kovárny a geologie k dispozici všem, především pak školním skupinám.

foto foto foto foto foto foto

Vnučka E.T.Setona – speciální host

Popřát vše dobré faře i českým woodcrafterům přijela i Julie Seton, vnučka Ernesta Thompsona Setona – ilustrátora, spisovatele a především zakladatele světového woodcraftu. V dopoledních hodinách proběhla v Michalových Horách její přednáška, kterou si nenechalo ujít na 120 posluchačů.

Julie se v podvečer stala členkou LLM.

foto

Zvukový záznam přednášky:

https://drive.google.com/file/d/12LOloojE4c1Qbho_lGuYXQYH6ehuWLAK/view?usp=sharing

foto foto

A byli jsme v telce!

Reportáž o otevření fary a návštěvě Julie Seton byla odvysílána na ČT1 a ČT24 v hlavních Událostech, následně také na ČTArt v Událostech v kultuře.

K vidění tady:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/219411000100803/obsah/711404-propagatorka-ideji-woodcraftu-v-cesku

Děkujeme!

Děkujeme všem, kteří se podíleli na rekonstrukci fary, ale přiložili i ruku k dílu během příprav a úklidu závěrečných oslav na faře.

Přijeďte!

Fara je natěšená na vaši návštěvu, více informací včetně rezervačního systému se bude postupně objevovat zde: www.fara.woodcraft.cz

Více obrázků od Dušana Bělohradského: https://photos.app.goo.gl/dMW4NRgiSPwYdwJx7

Fotili jste také? Můžeme vaše fotografie využít pro potřeby LLM?

Pošlete nám prosím link/soubory na email: tomasadilek@gmail.com

 

Kateřina Sadílková - Ileyawin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.