Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Dětský Walden na Kosím potoce

(12.8. 2018)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
Jak se nám doneslo z místního tisku, v údolí Kosího potoka, kde začátkem července tábořil kmen Walden, se sice nenachází vzácný červený catlinit, zato tu stařešinové ukryli tajemství, kde se nalézá vzácná červená hlína. 
 
fotofoto
 
Většině mladých bojovníků se podařilo proklouznout kolem obávané dvojice pistolníků Divokého Billa Hickoka a Calamity Jane, aby se dostali k odhalení tajemství. Ti, méně úspěšní absolvovali přestřelku s nelítostnými pistolníky a následně je jejich druzi museli ošetřit, protože, co si budeme povídat, proti Divokému Billu Hickokovi a Calamity Jane neměli šanci.
 
fotofoto
 
fotofoto
 
 Z nalezené vzácné hlíny pak vznikly pod šikovnýma rukama lovcovy lampičky a jiné drobné předměty.
 
fotofoto
foto
 
Jak čas plynul běžným táborovým životem, kdy je potřeba naštípat dříví, nanosit vodu,
 
fotofoto
 
něco uvařit,
 
fotofoto
fotofoto
 
seznámit se s bezprostředními sousedy
 
fotofoto
 
natrénovat různé dovednosti,
 
fotofoto
 
dovídali jsme se z tisku další zajímavosti ze života prérijních indiánů. Nechali jsme se inspirovat jejich zálibou v pořádání hostin a pustili se do vaření v Setonově hrnci. V mezičase, kdy se nám suroviny v hrnci pěkně dusily, došlo na výrobu placek, palačinek a bramboráků, na co si kdo troufl.
 
fotofoto
fotofoto
fotofoto
 
Jelikož se mladým bojovníkům podařilo na lovecké stezce i něco ulovit, měli pak možnost vyrobit si praktický malebný doplněk do týpí v podobě taštičky z rawhide – syrové kůže.
 
fotofoto
fotofoto
 
Poslední vydání New York Daily Times nám přineslo zprávu, že bylo v Black Hills objeveno zlato. To se ví, že nás to nenechalo chladnými, bledé tváře tam nemají co dělat. Vyrazili jsme na průzkum. A když už jsme měli ty rýžovací pánve… V Black Hills je opravdu zlato! J Ve Fort Lestkově nám ho v Coopu vyměnili za potraviny.
 
fotofoto
fotofoto
 
Po náročné výpravě jsme se opět společně sešli, abychom vše zhodnotili na závěrečném sněmu.
 
foto
 
Eva Beránková - Klokša
 
 

Komentáře, diskuze

15.8. 2018 17:31
Ondrej Hronek
Krásné léto přeji,
děkujem všem, kdo se staráte o naše děti, nebo se podílíte na dění-nejen v táboře-po dobu, kdy my rodičové rokujem v městě bílého muže o míru a výměně kuží...:-) Díky moc!

Kolik je čtyři krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.