Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

16. sněm kmene Stopaři

(21.2. 2016)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů

Je již tradicí, že jeden sněm během roku proběhne v rámci středeční schůzky. A stalo se tak i letos. Před každým sněmem, pokud to počasí a podmínky dovolí, probíhá soutěž v rozdělávání ohně křesáním. A tak ihned po zahájení jsme se do toho pustili. Protože se nám nesešlo příliš mnoho křesacích sad, křesalo se po čtveřicích, a abychom venku nezmrzli, zkrátili jsme si maximální čas na polovinu, tedy pět minut. Jak se velmi brzy ukázalo i pět minut je příliš, protože jiskry lítaly a kouř se valil nejčastěji po první minutě od startu. A jaké bylo konečné pořadí? Tady ho máme:

 

  1. Honza (0:17:36)
  2. Kopčem (0:21:77)
  3. Izi (0:24:33)
  4. Kuba (0:25:13)
  5. Lucka zrzavá (0:27:37)
  6. Uhlík (0:31:00)
  7. Raf (1:23:23)
  8. Matěj (1:25:73)
  9. Sagitta (1:30:03)
  10. Aki (1:52:00)
  11. Terka Ř. (2:08:94)
  12. Jáchym (3:04:08)
  13. Hanka (4:00:08)
  14. Skiska (4:43:00)

Ostatním se vykřesat nepodařilo, ale i jim patří velké Wašte za snahu a výdrž, protože většina z nich držela křesání poprvé v ruce!

Následně jsme se přesunuli do klubovny, kde byl slavnostně zahájen sněm. A pak už jsme se věnovali tradičním sněmovním věcem, jakožto schvalování úkolů do zasvěcovacích stezek (bábovka od Kačky byla vynikající) a udílení orlích per (bohužel tentokrát byl sněm bez titulů, ale zřejmě si to šetříte na sněm další, který bude na velikonoční výpravě:-)). Kromě toho, jsme si zahráli několik hříček, zazpívali indiánské písničky a také konečně vyhlásili soutěž o NEJ deník. Tu po společném hlasování všech, které probíhalo na předešlé schůzce, vyhráli shodně deníky Jolanky a Nely a na druhém místě se umístil deník Káji – Wašte! Všechny zúčastněné deníky byly taktéž odměněny malou drobností a už se těším, jak budou vypadat deníky v červnu, kdy proběhne další hlasování.

A protože schůzkový sněm vychází vždy na datum založení našeho kmene, tak jsme to řádně oslavili. Děkujeme mamince od Jáchyma a Jarušky za báječný dort. Já děkuji, všem ostatním, že mě nechali sfouknout svíčky, letos jsme jich měli už 5!!

Vše bylo rozdáno, vše bylo řečeno, vše snězeno a nakonec i vše uklizeno a tak nezbývalo než jít domů a těšit se na další schůzku, sněm nebo výpravu:-)

 foto foto foto foto foto
 
Autor článku: Alexandra Šuláková - Sagitta
 
z webu www.stopari.webz.cz převzal:
Tomáš Sadílek - Chlup

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.