Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

16. května - Lesní běh

(2.6. 2015)
Stalo se » V LLM » Velké Hry
Bylo prosluněné ráno, když se velmi početná skupina lidí sešla u baráčku č. p. 130 v Srbech. Přijeli totiž odvážlivci z různých kmenů, aby se zúčastnili letošního ročníku Lesního běhu pořádaným kmenem Jestřábi a užili si tak krásnou sobotu poměřováním znalostí v přírodě. Jmenovitě nadšenci z kmene Bobrů, Strážců údolí, Tussilaga, Ťapáče, Waldenu, Stopařů a Jestřábů. Po úvodním slůvku Karči, která objasnila všechna důležitá pravidla, se mohlo jít na to. Celá hra probíhala v nedalekém lese na kraji Srb. Soutěžilo se po dvojicích (či trojicích), které postupně vybíhaly na dráhu plnou zastávek a stanovišť.
   Jako první je čekalo stanoviště u Sagitty a Kapky, které příchozím hned zavázaly oči a odvedly je na lanovou lávku, kterou soutěžící měli takto projít bez přešlapů. Na dalším stanovišti hlídaném krvelačnou fenou Amy si účastníci vyzkoušeli střílení ze vzduchovky či luku. Dále pak zkoušeli stavění přístřechů u Chirurga či orientaci mapy u Týny. Posledním stanovištěm byla zdravověda, kterou vedla Mája.
   Pokud se účastníkům nedařilo na stanovištích, mohli neúspěch dohnat ve vědomostech na jednotlivých zastávkách a pokud ani tam neuspěli, mohli se alespoň hezky proběhnout po lese.
   Když už doběhla i poslední dvojice do cíle, který byl shodou okolností na prvním stanovišti, začalo opravování, sčítání a vyhodnocování. Doběhnuvší se mezitím ve stínech stromů najedli a odpočívali. Vzhledem k tomu, že jsem byla součástí vyhodnocovacího systému, můžu tu otevřeně říci, že největší problém dělala, jako každý rok, účastníkům Morseova abeceda. Na druhou stranu i ti nejmenší věděli správně čísla pro zavolání záchranné služby, policie, hasičů a tísňového volání. A to by nás mělo těšit především.
   Nastalo vyhlášení výherců, rozdávání cen a pomalý odchod z lomu. Někteří se vydali do svých domovů, jiní zůstali ubytováni v baráčku, odkud se vypravili na skvělou tuchlovickou zmrzlinu a dětské hřiště.
   Všem pořadatelům bych chtěla touto cestou poděkovat za přípravu celé hry! Ale také bych chtěla své díky nasměřovat těm 22 dvojicím, co se zúčastnily naší hry, poněvadž bez nich by to nebylo ono.
 
S modrou oblohou Kačka H. 
fotofotofoto
fotofoto
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.