Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Náčelnické zkoušky 2015

(23.4. 2015)
Stalo se » V LLM
 
6. – 8. 3. 2015, Boseň u Mnichova Hradiště
 
Jelikož jsem pocítil, že jsem od svého kmene dostal již tolik, že by bylo dobré mu pro změnu něco dát, rozhodl jsem se, že si udělám náčelnické zkoušky. Ještě, než jsem se mohl vypravit na první víkend náčelnických zkoušek, potřeboval jsem načerpat nějaké znalosti – to mi umožnila online woodcrafterská univerzita. Poté, co jsem přečetl něco málo teorie a odevzdal pár záludných úkolů, nadešel čas vydat se na náčelnické zkoušky.
Sraz byl v pátek na Černém mostě, odkud jsme byli auty dopraveni na někdejší faru v Bosni. Následovala prohlídka objektu, který mě velmi překvapil svými rozměry. Poté jsme se pustili do hromadné večeře zakončené pár hrami na seznámení a přednáškou o historii woodcraftu.
 
foto  foto
V průběhu seznamovacích her jme byli rozděleni na skupiny, které dostaly za úkol založit si fiktivní kmen a stanovit si cíle a pravidla a připravit si propagační program do škol. Ráno jsme zahájili ranní písní a rozcvičkou, na kterou náš kmen nemusel, protože dělal snídani pro ostatní. Po snídani jsme si navzájem představili naše kmeny a podebatovali na téma „problémy ve woodcrafterském kmeni“. Následoval oběd a výlet po Drábských světničkách, během kterého jsme museli natočit rozhovor o tom, co je pro nás woodcraft. Poté už jen debata o právní zodpovědnosti, vyhodnocení videí, kytárka a spát.
 
foto foto foto
     Drábské světničky                                                                                                                                                Valečov
 
Již druhá ranní rozcvička v podobě rozetření ohně následovaná snídaní a hrou na téma „u koho se musím stavit, abych mohl zorganizovat tábor“. A pak šupky dupky na vodu trénovat na Ploučnici pod taktovkou Vítka a jeho sympatického táty...
 
fotofoto
                    Woodcrafterská rozcvička                                                                  Budoucí náčelníci?
 
 
 
                                                                                                                            Zapsal Chirurg, kmen Stráčci údolí
 
 
vložila Kamila Lunerová

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.