Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Kurz zdravotník zotavovacích akcí

(21.1. 2014)
Stalo se » V LLM
Sešli jsme se v sobotu ráno v kanceláři Odyssey. Dostali jsme bločky a začali jsme třídit, co známe a co ne. Trnka a Mája prošly kurzem Červeného kříže, my ostatní, Chirurg, Kaše, Karča a já, jen teorií ve škole, videem v autoškole, nebo kurzem na Náčelnických zkouškách. Tak jsme se dozvěděli, že stabilizovaná poloha je naprosto zbytečná věc, autolékárničky nejsou moc funkční a předpisů zase přibylo.
 
     Celá první pomoc by se měla skládat ze tří kroků:
     1) Rozhlédni se.
     2) Reaguj.
     3)Rozmýšlej.
 
Postup jsme dali dohromady poměrně snadno. Potom jsme probraly všechna možná zranění od odřenin, zlomenin (i otevřených), zástav srdce, tepenných a žilných krvácení po táborové nemoci.
 
Velmi dlouhý blok jsme věnovali hygienickým předpisům a vyhláškám. Kde má stát latrína, jak efektivně a správně koupat děti, jak to všechno má správně vypadat, aby nám tábor nezavřeli.
 
Vše bylo prokládáno simulacemi. První simulace nám všem ukázala, že musíme být hodně opatrní. Dostali jsme se do malého prostoru s feťákem a pár z nás bylo nakaženo. Další simulace byly mrtvice, infarkt, otrava plynem a pár dní mrtvý člověk. Samozřejmě došlo i na těžší zranění jako různá krvácení, probodnuté části těla a kombinovaná zranění. Zkoušeli jsme si transport raněného i s poraněním páteře.
 
Kurz první pomoci     Kurz první pomoci     Kurz první pomoci
 
Celý nabitý, živý a zajímavý kurz jsme zakončili testem a poslední simulací. Poslední simulaci řešil každý zvlášť a Indy nás natáčel na video. Náš případ byla zraněná motorkářka, která se nabodla na drát. Nikdo nezapomněl zavolat a nikomu neumřela, kurz jsme zvládli.
 
Pokud se vám naskytne možnost účastnit se takového kurzu se simulacemi, jděte do toho. Je to super zkušenost. Hlavně tam celou dobu nesedíte a nepíšete si, ale zkusíte si to.
 
foto
 
 
 
 
Ilona Kaletová - Owotanla (kmen Jestřábi)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.