Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Listopadové zasedání náčelnictva

(19.11. 2013)
Stalo se » V LLM
Tentokrát jsme se sešli v téměř úplné sestavě: Filip, Tokhata Mani, Maqyiémi, Ileyawin, Lasík, Čeyanala, Chlup, Vítek, Wančetan, Yučikala, Tokaheya (jen na chvíli před služební cestou), Iva (paní, co pomáhá v kanceláři s ekonomickými záležitostmi a výhledově se s největší pravděpodobností stane novou ekonomkou LLM) a Marka, která se starala o zápis.
 
Filip přišel s novinkou – „Kolečko sláva“, každý člen náčelnictva shrnul pro ostatní, co během minulého měsíce dělal, co se mu podařilo zařídit nebo s jakým problém nemůže hnout. Tak hned tady náčelnictvo dostalo pěkný skluz, protož téměř nikdo nedodržel původně stanovené 2 minuty.
 
Marka nás informovala, že byly podány žádosti o dotace na rok 2014 na MŠMT. Uvidíme, kolik z toho, o co jsme požádali, nakonec dostaneme.
 
S Čeynalou jsme probírali Mezinárodní setkání, technické a materiální zajištění, řešili jsme akci „Adoptuj si svého woodcraftera“. V nejbližších dnech se na webu objeví podrobnější informace.
 
Mezi již déle diskutované problémy patří evidence Čotokev, hlavně speciálních, no už to vypadá, že vás brzy seznámíme s mechanizmem uznávání a jejich zápisem do registru.
 
Letošní Náčelnické zkoušky jdou do finále, účastníkům zbývá už jen pár posledních dní na doodevzdání úkolů a vyplnění závěrečných testů! No a náčelnictvo již chystá Náčelnické zkoušky 2014. V kalendáriu již jsou zapsány 2 povinné víkendy. Takže přemýšlejte a neváhejte s přihlášením, protože i ty následující budou rozhodně přínosné. No zeptejte se absolventů!
 
Mezi náročnější (pro některé) bod programu patřilo školeníčko o tom, jak zapisovat, využívat a vyvěšovat na web. Z toho vznikl poznatek, že budete-li něco potřebovat rozeslat např. všem náčelníkům, stačí kontaktovat kancelář a ta to zařídí! No ještě že ten web a hlavně kancelář máme!
 
foto foto
 
Taky jsme se dohodli, že Yuči udělá do registru kolonku „Povolání“. Budeme moc rádi, když ji vyplníte, protože „Ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady udělají moc.“
 
Velkou část času jsme věnovali OPVK (dotace na ligové publikace). Kdo s dotacemi někdy přišel do kontaktu, ví, že je to neuvěřitelně složitá a většinou dost nelogická záležitost. Nicméně abychom měli ten hezký nový Svitek březové kůry nebo Zápisník korálkových činů, je potřeba se tím prokousat, občas něco zkousnout a následně se pokusit, abychom to strávili.
 
A protože prosincové náčelnictvo bude výjezdní, chystáme se na víkend 14. - 15. 12. do Pytlíkova u Mnichova Hradiště na krásnou roubenku. Bude víc času mluvit o našich vizích a plánech, kudy a kam s Ligou. A chystáme na vás překvapení z Pytlíku!

 
Kateřina Pejšová - Lasík

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.