Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Ples LLM 2013

(12.11. 2013)
Stalo se » V LLM

Letošní woodcrafterský ples si vzaly pod palec dva kmeny, které jsou již od pradávna v silném (ne)přátelství – Strážci údolí a Ťapáč. První listopadový víkend jejich členové spojili své síly a pozvali všechny woodcraftery do Ořechu u Prahy k tanci a zábavě. A kdo by nechtěl vidět, jak se jim to podařilo? Nakonec se v ořechovské sokolovně sešlo na 100 účastníků ve společenském oděvu, kteří zažili nezapomenutelný večer. Ale nebudeme předbíhat, protože gala večeru předcházel bohatý program, takže:

1. Již v pátek večer někteří nadšenci, kteří dorazili zavčasu, mohli shlédnout Yučikalovo povídání s fotodokumentací o tom, jak strávit zábavně 14 dní v autě a ještě se přitom dostat za polární kruh.

2. V sobotu dopoledne se zatím z malého počtu účastníků sestavily tři kvalitní basketbalové týmy plné profesionálních hráčů, které se při mírném deštíku utkaly v boji o pohár vítězů. Morava šlapala Čechám na paty, ale nakonec vítězství připadlo hráčům s mnohaletými zkušenostmi ve vedení Čhantékič' una, který byl mimochodem přísný rozhodčí!

3. Ani jsme nestačili zchladnout a už se podával vynikající oběd v režii rodičů Sadílkových, kteří se postarali o dokonalé občerstvení po celou dobu akce – mockrát děkujeme.

4. Kdo si nedovezl doplňky hodící se k večerní róbě či obleku, měl odpoledne jedinečnou šanci tento nedostatek dohnat, navíc pod vedením zkušeného lektora. Mokrouš zajistil nějaká pěkná dřívka, přivezl kvalitní nářadí na práci a my se snažili vyřezat, vydlabat, případně i natřít nějakou tu sponu do vlasů či motýlka, které bychom mohli hrdě večer předvést při soutěži.

 

A pak už se začali sjíždět woodcrafteři z daleka i z blízka na očekávaný večer v režii Ťapáčů a Strážců údolí, kterým nás provázeli zkušení moderátoři Tříska a Bača. K tanci a poslechu hrál již dlouholetou tradicí ověřený Jan Fernet a spol. a myslím, že opět nezklamali, takže za rok snad zase. Samotné tancování zahájili všichni členové obou kmenů originálním vystoupením Dance Battle neuvěřitelnými tanečními kousky. Diváci pak zhodnotili originalitu obrovským potleskem, který byl měřen vysoce kvalitním hlukoměrem vlastní výroby, takže o fous zvítězil kmen Strážců údolí – kdo ten přístroj vyráběl? Strážci údolí nebo Ťapáči? A když jsme viděli, jak tancují profesionálové, mohli jsme se do toho směle pustit i my – amatéři. A že nám to vydrželo dlouho! Občas nás moderátoři přerušili nějakou tou zábavnou vědomostní soutěží na woodcrafterské téma, vyhodnocením basketbalového turnaje či oceněním nejhezčích spon a motýlků. Večer to byl vskutku vydařený a já doufám, že příští rok spojí síly jiné kmeny, abychom si mohli opět zatancovat v tak velkém počtu a skvělé atmosféře.

 

Hana Konečná - Sika

 

Vědomostní soutěž o detailech woodcraftuVyhlašování soutěže o nejkrásnější motýlek a sponuNáčelník ve víruKuloární setkání

Tanec v plném prouduLogan se soutěžním Tanec

Tomáš Sadílek - Chlup
foto: Puštík a Hawiapa

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.