Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Zasedání náčelnictva před plesem v Tuchlovicích aneb volby ze všech stran

(23.1. 2013)
Stalo se » V LLM
Přítomni: 
Kamila Lunerová – Kamila
Aleš Sedláček – Tokaheya
Marie Nedvědová – Mája
Filip Chmel
Jan Bejček – Tokhata Mani
Markéta Řezáčová – Marka
Josef Porsch – Ablákela
Jana Kluiberová - Čeyanala
a já
 
 
První náčelnictvo, na které jsem se jako jedna z pomocných rukou kanceláře dostala, bylo naplánováno na druhý den prvního kola prezidentské volby do Tuchlovic. Sešli jsme se těsně po jedenácté hodině, abychom přesně ve dvanáct s kávičkou či čajíčkem v hrnku a soustředěnou pozorností projeli všechna naplánovaná témata a že jich bylo…
 
foto
 
První přišel na řadu Čiko se zprávami z akce s názvem Setkání náčelníků rodů dětských kmenů. Kromě bohatého víkendového programu zde došlo i na diskusi, kde hlavním tématem bylo náčelnictvo. Všechny body, které slíbil účastníkům přednést náčelnictvu, sdělil. Jedna z nejdéle probíraných částí přinesla spoustu námětů, mimo jiné to, že právě čtete tyto řádky a budete je moci číst častěji. Informovanost o činnosti náčelnictva není veliká a spousta lidí si představí třeba jen papírování a ježdění ohledně Filipky, fary, či Kosáku. Po těch několika hodinách vás ale ubezpečuji, že tomu tak není a velký obdiv všem, co se na tom podílejí! Souhrn odpovědí všichni diskutéři od Čika obdrží. 
 
Druhým bodem na programu byla snaha předdefinovat rozdíl mezi akcí s názvem Speciální Čotokva a Vzdělávací víkend pro možnost uznání těchto akcí při plnění mistrovství Čotokva. Jelikož bude návrh poslán na ÚROP, kde ještě není jisté, zda projde, víc se zatím nedozvíte, abych nedala záminku pro vznik nějaké fámy ;o).
 
No a fámy se vlastně týkal i další bod… Nějakým nedopatřením totiž došlo k tomu, že zatím nikdo nepočítá s tím, že by měl organizovat ples LLM, tudíž to vypadá, že bude až na podzim… Nebo se snad mezi vámi najde někdo, kdo by si troufl zkusit to zorganizovat ještě teď na jaře? Je to výzva, ne?
 
Od dvou hodin se všechno točilo kolem voleb. Nejen to, že se začaly sčítat hlasy kandidátům na prezidenta naší republiky, ale jelikož Kamile na podzim skončí volební období a zatím není zcela rozhodnutá, jestli bude chtít v této funkci pokračovat, případně za jakých podmínek, vymýšlelo se několik variant. Varianta A, pro případ, že by nedopadla, nastane varianta B, jako záložní ještě varianta C, ale musí být splněny podmínky D a E… Občas do toho někdo vstoupil větou „aktualizujte výsledky“, protože k závěru, kdo postoupí do druhého kola prezidentských voleb, se rozdíl od našeho cíle, dospět muselo. Valná hromada zasedne až v říjnu, tak se i toto téma, posunuté zas o kousek dál, nechalo prozatím otevřené.
 
Předchozích několik běhů Náčelnických zkoušek bylo až na pár drobností naprosto úžasných, což mohu potvrdit i z vlastních zkušeností, nejen z doslechu, takže nejste-li zatím rozhodnutí, zda se zúčastnit, případně vyslat nějakého zástupce z kmene, určitě neváhejte. Přihlašovadlo najdete už na webu zde. Jejich organizace a náplň byla další částí programu, i když jen okrajově, protože schůzky určené speciálně Náčelnickým zkouškám probíhají odděleně.
 
Nebylo by to však ono, kdyby se pár vět nevěnovalo i Filipce, bohužel hlavně problémům s vymáháním dluhu a nedokončenému kolaudačnímu řízení, ale i to je snad už na dobré cestě.
 
Slyšeli jste někdy pojem OPVK? Je to taková dobrá věcička, celým názvem Operační Program pro Konkurenceschopnost a Vzdělávání, díky které se podařilo získat peníze na vydání nové Publikace ORLÍ PERA A MISTROVSTVÍ PRO MALÉ ZÁLESÁKY A WOODCRAFTERY, kterou budou brzy možná některé kmeny moci testovat (více se dozvíte přibližně za týden), aby mohlo proběhnout její schválení, případné úpravy a dotisk. Krom toho budou vydány ještě další dvě publikace a to SVITEK BŘEZOVÉ KŮRY a KORÁLKOVÉ ČINY PRO SKŘÍTKY. V neposlední řadě se pracuje na vzniku webové hry STOUPÁNÍ NA HORU. 
 
Posledním bodem pak byla diskuse o mezinárodních aktivitách, hlavně pak to, jestli budeme v příštím roce organizovat mezinárodní setkání (která se periodicky opakují jednou u nás, jednou v Anglii), nebo zda nedojde ke spojení s tábořením, respektive pozváním případných zájemců na Kosí potok.
 
Zlatým hřebem odpoledne byla návštěva Františka Kožíška – Biminijiho. Vyprávěl nám o tom, jak souhrou všech možných náhod přišel k šípovým hrotům, které pochází z Ameriky, jsou přes 1000 let staré, a které by rád věnoval LLM. Došlo ke slavnostnímu předání a domluvě, že hroty budou vystaveny v klubovně Waldenu v Praze Dejvicích. Pokud by vás zajímalo, co přesně se před tím, než k nám hroty docestovaly, stalo, vězte, že podrobnější příběh si budete moci přečíst v nejbližším čísle časopisu Woodcraft.
 
foto                 foto
 
Když kouknu do předem připraveného programu, zvládly se dvě třetiny naplánovaného. Pokud vás zajímá, na co nedošlo, počkejte si na zprávu z dalšího náčelnictva.
 
Pokud by vás zajímaly nějaké informace, můžete se bez obav obrátit na lidi, kteří jim šéfují.
Akce pro odrostlou mládež – Jan Klement (Čiko)
Ples LLM – kancelář
Filipova Huť – Kamila Lunerová
Náčelnické zkoušky – Filip Chmel
OPVK – Kamila Lunerová
Mezinárodní aktivity – Jana Kluiberová (Čeyanala)
 
Snažila jsem se to sepsat stručně, ale na to, že náčelnictvo trvalo 8 hodin a nebyl pomalu ani čas si odskočit to není tak špatné, 
ne ;o)…?   
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.