Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Kurz indiánských řemesel

(20.12. 2011)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
marťaKurz indiánských řemesel, jak sám název napovídá, se nese v duchu vyrábění, tvoření, korálkování, šití a prožívání společných chvil při všech těchto činnostech. Je to jako za starých časů, když se naše babičky či už spíše prababičky scházely na draní peří. Vyprávěly si a prácekurz2 jim tak šla lépe od ruky. No a tak je to i na našem kurzu indiánských řemesel. Společně jde všechno lépe a když začne vyrábět jeden, tak se k němu přidají ostatní. A je to. A kdybyste tu byli s námi, tak byste viděli na vlastní oči všechny šikovné ruce při práci. Ať už při korálkování indiánských šatů, legín či šití váčků a navlékání korálků těmi nejmenšími. Obklopeni inspirací ze všech stran (knihy, obrázky, již hotové výrobky) jsme vyráběli jako diví. 
fotoA atmosféra byla taktéž stylová. Nechyběly indiánské rytmy a samozřejmě úžasné vzpomínky Arnieho Prachaře z jeho cest po Kanadě. Už jen samotné Arnieho fotky byly neuvěřitelnou cestou do nitra amerických indiánů. Nádherná příroda….jééé, všem se nám z toho tajil dech a v hlavách nás napadala myšlenka velké výpravy do Ameriky. To by bylo úžasné být s Osmáky na tak krásných místech. Ale rychle jsme se ze snu vrátili do reality, aby nám neuteklo něco z Arnieho vypravování. Octli jsme se nejen v rodině indiánů, ale také na rodeu či ve skanzenu. Celý sobotní den byl takovým krásným zastavením, čas najednou nehrál žádnou roli, důležití byli všichni lidé kolem a vlastní tvorba. Takže děkuji všem za krásný inspirativní den.
 
Lenka Tojnarová - Rybka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.