Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Sešli se ohnivci

(23.11. 2010)
Stalo se » V LLM
Program letošního setkání s tématem „Vztah k Matce Zemi“ byl opravdu nabitý. Sotva jsme vystoupili z vlaku a společně si přečetli dopis, vydali jsme se na cestu ke Klíčovému stromu. Každý z nás tam nakonec došel a svůj Klíč objevil. Ve srubu na nás čekalo občerstvení a krátká seznamovací hra. Ráno ještě před snídaní jsme si zuli boty, zavázali oči a vydali se na nedlouhou, zato intenzivní procházku po Zemi. Vydatná snídaně – čerstvé pečivo a dvě výborné pomazánky - nám dodala sil a následoval další bod programu – Okeyova přednáška. Dozvěděli jsme se leccos z historie vztahu člověka k přírodě a posléze jsme se, rozděleni na menší skupinky, pobavili o našich silných místech.
Blok věnovaný bylinám používaným při obřadech měla Anpao. Blok měl i venkovní část, při které jsme některé směsi i nesměsi zapálili a očuchali. Následně jsme se rozdělili na dvě skupinky. Část se věnovala chorošům, část diskutovala o problémech ve kmeni. Posléze jsme se vyměnili, načež jsme se znovu rozdělili, ale do jiných skupin, a vydali se vymýšlet nějaký obřad. Za hodinu jsme se sešli a obřady si vzájemně předvedli. Poslední uvedl večeři – „Hokkaidó, kuskus“.
Po jídle nás Milan seznámil s pravidly hry „Prales“. Celý srub se naplnil běhajícími a vyjednávajícími diplomaty. Zároveň s horečnou diplomatickou činností probíhal na ministerstvu obrany raut. Nakonec jsme vše prodiskutovali.
Kdo chtěl, šel si  ven zazpívat večerní píseň. A ti opravdu vytrvalí zpívali vevnitř s kytarou ještě dlouho do noci.
V neděli proběhl ekologický blok pod taktovkou Awačin, v němž si mimo jiné každý spočítal svoji ekologickou stopu. Venku jsme si zahráli Divousovu Biohru a Kompot. Potom nastal čas oběda a víkend se začal chýlit ke konci. Krátká reflexe, rozloučení a cesta na vlak domů.
Závěrečná bilance: jídlo bylo výtečné, lidi byli skvělí, program vynikající, atmosféra neměla chybu. Bylo to zkrátka úžasné. Díky.
Zuzana Auská
 
fotofoto

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.