Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Pokus o diskreditaci

(28.4. 2010)
Stalo se » V LLM
Ahoj přátelé, woodcrafteři, tohle mi poslal jeden člen našeho kmene, přišlo mi to natolik absurdní, že jsem nevěděl co s tím, tak jsem to dal sem. Je to prostě realita, že máme mezi sebou "kamarády", kteří hnáni motorem závisti publikují. Že by nějaký předvolební tah?
 
V Mokropsech 1.4.2010
 
Ve kmeni Walden hrozí odebírání titulů
 
Nad získáváním lesních titulů ve kmeni Walden visí velký otazník! První nejasnosti  se objevily, když byly v nové verzi elektronické evidence orlích per zobrazeny grafy ukazující strmý nárůst v počtu orlích per jednotlivých členů kmene. Největší nesrovnalosti byly zjištěny u Tokaheyy, neoficiální hlavy tzv. „waldenské mafie“ viz. následující graf.
 
graf
 
Další důkazy toho, že udílení titulů ve kmeni Walden je poněkud pokřivené, byly k vidění přímo na poslední valné hromadě v Tuchlovicích. Na následující fotografii je jasně vidět, že celý proces přidělení titulu byl udělán tak říkajíc „horkou jehlou“.
 
 
tkserpa
 
 Vše je podezřelé na první pohled. Chtěli jsme se na celou záležitost zeptat hlavního aktéra Tokahey. Jak je možné že se mu za necelý rok podařilo získal titul  Velký Orlí Sachem Itawa PhD ? Chtěli jsme vidět jeho glejty, abychom zjistili kdo je pod nimi podepsán. Tokaheya však mluvil jenom v hádankách: „Já vám nemůžu ukázat žádnou větvičku ani trny z kaktusu, ale když nahlédnete do mých očí, uzříte, že Já jsem spatřil moře.“ Celá kauza je podle Tokaheyy uměle vyvolaná, nikdo nezískal titul nestandardním postupem“. Ve zkratce: nic špatného se tu nestalo. Dále už s námi Tokaheya nechtěl mluvit. Nyní je jeho telefon stále nedostupný a nereaguje ani na SMS zprávy.
Snažili jsme se dále informovat u ostatních činovníků kmene Walden, kteří stáli na úpatí tohoto pokřiveného výtahu na pomyslnou horu lesní moudrosti. Těch, co by měli být přímo podepsaní na Tokaheových glejtech:
Náčelník kmene – Gu: Já jsem nikdy šéfovat nechtěl! Už ve svých dvaceti letech, když mě volili za náčelníka kmene jsem jim říkal, že jsem za zenitem a že ode mne nemůžou čekat žádné zázraky. Já prostě nemám na to, abych osobně podepisoval  všechny ty glejty, granty, vyúčtování ….Já si sehnal schopnou sekretářku (hospodářku kmene pozn. autora) a ta to všechno podepisuje mým jménem za mě. A to víte, že nikdo nikdy nic nepoznal!
Canphahcawin – hospodářka: Abych Vám řekla, já prostě nejsem žádná velká myslitelka. U nás v kmeni to funguje tak, že kluci něco vymyslí a já to prostě podle nich udělám. Je to taková harmonie…..
Ablakela – ohnivec: Lidičky co to povídáte, u nás ve kmeni je přece tolik lásky, proudí mezi námi tolik energie. Já jsem přesvědčen, že když se na chvíli zastavíme a oprostíme se od problémů všedního dne, všechno určitě dobře dopadne.
Je fantastické, že způsob získávání lesních titulů ve kmeni Walden zůstal zcela nepovšimnut naší Ústřední radou orlích per (ÚROP). Jak probíhalo projednávání Tokaheyova  titulu Velký Orlí Sachem Itawa PhD před Velkým sněmem, na to jsme se zeptali přímo členů ÚROP:
Bobr: „To co mi říkáte je pro mne úplná novinka. Zřejmě jsem se během udílení titulů oddal své večerní modlitbě do té míry, že jsem vůbec neposlouchal, co se řeší.“
Perry:  „Víte, já jsem byl po odpolední Inity už velmi unavený, a pak jsem se ještě hrozně přejedl. Chvílemi  jsem na sněmu usínal. Já chtěl hlavně vyfotit našeho náčelníka po udílení titulu při gratulacích. Víte zachytit foťákem slavné osobnosti na vrcholu štěstí mi připadá skoro nejdůležitější.“ 
Yučikala: „No,  mě postihla během projednávání Tokaheyových titulů strašná věc. Vypadlo mi připojení na internet. Byl jsem zcela rozhozený. Za takových podmínek se mohlo stát cokoliv. Nemůžete mě z ničeho vinit. Podle platného woodcrafterského zákona jsou všechny glejty uloženy ve woodcrafterské knihovně. V případě, že tam nějaký Tokaheyův glejt nenajdete, tak ho mám uložený pečlivě zamčený ve svém trezoru. Otevřu vám ho po návratu z dovolené.“)
 
Každý si potom může udělat vlastní názor na to, že Pery získal zadarmo od Tokahey na tomto táboření prémiovou sadu tyčí na stavbu týpí. Bobr se zase se svým vozem mohl pochlubit noblesním parkovacím místem přímo za Dancelodge -  v místech, kde se normální táborník  bojí vyčůrat za temné noci.
 
Zbývá nám snad už jen vyřešit, za kolik se dala koupit zasvěcovací stezka do kmene Walden? Kolik potom stálo udílení jednotlivých titulů?  Jak je možné, že i méně nadaní potomci prominentních papalášů z kmene Walden získali plnohodnotné lesní tituly a přitom prokazatelně ještě neumí ani formovat stolici? Rozměry celé kauzy jsou úplně šokující. Již v brzké době bude na www.woodcraft.cz/hanba zveřejněn seznam všech „rychloplničů orlích per“ , kteří získali své tituly za krátkou dobu za velmi podezřelých okolností.
                       
                                                                                  Stanislav Mokrý - Šanápi
Aleš Sedláček - Tokaheya

Komentáře, diskuze

28.4. 2010 22:26
Hukwim
Nejdříve měl Šanapi projednat své pochybnosti s ÚROP. Publikovat je nejdříve v Totemové desce, je pro Tokaheyu , Walden a LLM při nejmenším nevhodné. ÚROP musí zaujmout stanovisko.
29.4. 2010 12:27
Čiksika
Navrhuji situaci vyřešit jmenováním bývalého náčelníka Ligy Tokaheyi děkanem Waldenu.
29.4. 2010 8:27
Šedák
Ha. Ha. (Ha?)
29.4. 2010 21:58
Kamila
Milý Tondo Suchý (pseudonym Ti nepomůže, Tvé pravé jméno budiž vykřičeno na veřejnost), jestli toto má být reakce na to, že Ti Tokaheya odmítnul před minulým sněmem uznat mezi brouky na čin Brouka Pytlíka a Ferdu Mravence a na savce mu nestačil Méďa Béďa, Pejsek a Kočička ani Krteček (nutno připustit, že na obrázku jsi je správně určil všechny), tak myslím, že by ses měl nad sebou zamyslet, není-li chyba spíše přece jen na Tvé straně. S čím nutno souhlasit, je pozastavit se nad 400% nárůstem počtu OP u Tokahey (bacha, máš tam chyby v jednotkách!). Je tomu skutečně tak. Oproti roku 2008, kdy si splnil jediné OP se v roce 2009 pochlapil a splnil si hned 4. Z vaření.
30.4. 2010 17:32
Hukwim
Vždyť je to jen APRÍL !
3.5. 2010 14:09
Vondra
cha :D Hezký článek:)
7.5. 2010 7:17
Milan Aftanas
Velmi pekne!:-)
Skoda, ze Stanislav Mokry neprisel se svym "odhalenim" o par mesicu driv. To by clanek mohl zaradit mezi ostre sledovane novinky cesky psaneho interentu:-D
17.5. 2010 21:05
Tereza
Pěkný článek, Tondo!
18.6. 2010 20:56
Honza
Ahoj,
ve Waldenu jsou fajn lidičky. Když jsem bydlel v Praze tak jsem se účastnil několika schůzek, brigády, tenečků.
Docela mne mrzí takový článek, neboť vím, co Walden pro Ligu udělal a také, že být členem tohoto kmene je nabídnuto všem, kteří o woodcraft mají zájem, jsou kamarádští a jsou ochotni splnit zasvěcovací stezku. Kdybych byl v Praze určitě bych byl hrdý na to, že bych byl členem Waldenu a že bych měl přítele Tokaheyu, kterého si moc vážím.
Honza Fox

Kolik je tři plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.