Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Ples LLM 2010

(9.2. 2010)
Stalo se » V LLM
Odpoledne proběhl florbalový turnaj a navečer se téměř stovka woodcrafterů převlečených za slušné lidi rozptýlila po sále. Hudební produkci nám dělala skupina Baobab, která se v úvodu večera představila naprosto špičkovým moravským folklórem, na který, žel, tančili jen ti nejtancechtivější, ale pak v témže instrumentálním obsazení nasadili toužebně očekávané rytmy polky a valčíku a taneční parket byl plný hned („Doufám, že taková série už nebude, připadám si jak robot,“ utrousil bubeník Baobabu). Kapela pak pozvolna přešla na nejoblíbenější české hity jako Hvězda na vrbě, Pramínek vlasů, Starci na chmelu apod., což v provedení s cimbálem a houslemi dostalo hnedle neobvyklý rozměr. Taneční série nebyly úplně nejkratší, kapela zvolna přecházela z jedné písně do druhé, aniž by se zatěžovala mezerami mezi písněmi, takže tanečníkům se nejen rosily čela, ale i nemilosrdně lepily propocené košile na záda (všechna čest všem tanečnímkům, kteří za sebou měli odpolední náročný turnaj ve florbale). O tom, že se hudba líbila, svědčí snad nejlépe to, že zvedla do tanečního reje i zatvrzelé dlouholeté netanečníky.
Taneční mistr Aki s Mirkou předvedl žhavé mambo, které posléze naučil za neuvěřitelných 20 minut tančit téměř celý sál... no, ne úplně všichni se chytali na celou krokovou variaci, ale „a znova....box.....kop.....a znova....box....kop“ zvládal téměř každý (symbol „....“ je grafická značka pro Brownův pohyb tanečníků). Kdo si chce kroky zopakovat, může si ve vyhledávači zadat „Crazy Foot Mambo Line Dance“.
K chuti snad přišla i poměrně hojná tombola poskládaná zejména z kulinářských specialit vlastnoručně vyrobených členy kmene Jezerní lidé (a jejich příznivců či rodinných příslušníků), šťastní výherci se mohli těšit např. z Wakajových utopenců, Martiných buchet, Zlatina medovníku, Wikkiho medu (toho si važte, Wikki krmí své včely bomparama, nejraději mají zelené) a mnoha dalších. Nešťastní výherci pak mezi sebou živě obchodovali (půl dortu za tři klobásy, tlačenka za bábovku atd.). Výhrou číslo jedna byl Vyhlídkový let nad Alpami s CK Iwetempu Air. Výhercem byl Aki a doufejme, že si let s výhledem na Alpy, Tatry, Radegasta i srážku s hejnem vran dostatečně užil.
No, letošní ples máme za sebou, tak se můžeme s radostí těšit zase za rok.
Děkuji všem, kteří vážili dalekou cestu, a svojí dobrou náladou přispěli k výborné atmosféře na plese.

Kamila Lunerová

Komentáře, diskuze

9.2. 2010 0:32
Kamila
Jenom doplním, že fotky se zde snad objeví časem.
A ještě upozornění: ve studiu Astris zůstaly jedny fešné společenské černé pánské boty. Zatím jsou u mne, pokud někomu chybí, tak se hlaste.
10.3. 2010 18:34
Okeya
http://botany.natur.cuni.cz/koubek/db/timeline.htm#57

Kolik je jedna krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.