Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Rozlučka aneb Tokaheya na bagru

(10.12. 2007)
8. 12. 2007foto č.1
Zdravic a poděkování za to, co Tokaheya pro Ligu během svého náčelníkování udělal, padlo již několikero. Jako Drum Bun a Roveři z Boru jsme se proto rozhodli pro Tokeaheyu uspořádat něco jiného - něco, co by si dozajista užil...

Sraz se konal v 10:45 u benzínky na Poděbradské. Tokaheya se podle instrukcí začal převlékal do montérek a obouval si holínky. Měl na sobě teprve jednu botu a už benzínkou prosvištělo posprejované auto, vyběhli dva zakuklenci a Tokaheyu vmanipulovali do auta. Než se obsluha benzíky vzpamatovala, auto bylo pryč. Ostatní - převážně Walden a Drum Bun - zůstali překvapeně stát. Ale ne, akce ještě nekončila. Sešli jsme se opět asi po 10 minutách na stavbě firmy Skanska. Tokaheya zjevně rád opustil zatemněné auto, které do té doby kroužilo kolem, a byl uvítán jásajícím davem (který musel jít pěšky). Všichni se konečně dozvěděli, proč jsme se tu dnes sešli.

foto 2foto 3foto 3foto 9 foto 5foto 7

Do plechové krabice jsme shromáždili několik artefaktů, připomínajících Tokaheyu a jeho činnost - Bizoní vítr, Výroční zprávu LLM, fotky Tokahey, kámen z Kosáku, lízátko, ligový dopisní papír a další. Tokaheyův úkol byl vybagrovat díru, uložit do ní tuto krabici a díru zahrabat. Ex-náčelník nelenil, nasedl do bagru a po chvilce se bagr začal pohybovat - nejdříve jsme museli dojet na kraj stavby, zde zaparkovat, ukotvit bagr a přišlo to nejlepší - synchronizovaně manipulovat ramenem a lžící tak, aby se v místě "A" tvořila díra a na místě "B" hromada hlíny. První pohyby bagru byly vskutku neohrabané, ale po chvilce sepřestal bagr cukat a skřípat a před bagrem se tvořila obstojná díra. Tokaheyův obličej byl nejdřív vážný a soustředěný, až ustaraný. Postupně se ale uvolňoval a po chvilce již lžíci ovládal sebevědomě a s úsměvem. Do krabice jsme přidali podpisy všech zúčastněných a Tokaheya ji umístil do díry. K zahrabání, jako zkušený bagrista, použil přední lžíci, kterou díru zahrnul. Zaměřili jsme místo GPS souřadnicemi, takže možná, v budoucnosti, bude woodcrafterský odkaz vykopán a doplněn.

foto 6foto 8

Takže, Tokaheyo, ještě jednou díky a doufáme, že sis to užil!

Petr Hendl - Wanigiska
Autorem fotografií je Tomáš Koubek - Okeya

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.