Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Vyšívání v Dětském domově v Sázavě

(29.10. 2007)
Vysvětlování výroby náramku
Vysvětlování výroby náramku
Nabírání korálků
Nabírání korálků
Před zdobením již hotového pouzdra
Před zdobením již hotového pouzdra
27.10.2007 jsme přijeli do Dětského domova v Sázavě s vědomím, že vstupujeme do námi naprosto neprobádaného území. Několik měsíců před tím totiž připravovali pro dětský domov korálkovací odpoledne. Cílem bylo, aby si děti vyrobily něco hezkého buď pro sebe, nebo pro své blízké a objevily v sobě smysl pro malebnost a tvůrčího ducha. Předem jsme byli varováni, ať neočekáváme přílišného zájmu a naopak, ať očekáváme případnou snahu na sebe upoutat pozornost.

I tak byla i sama příprava o sobě malým dobrodružstvím, kdy bylo nutné nejen dohodnout možný termín, ale i zajet do továrny pro korálky, do druhé továrny pro kůže a následně ještě objednat sponky a jehly. Vše se, až na jehly, podařilo zajistit včas. Jehly ale dodavatel ne a ne přivézt. Nakonec ale paní vedoucí námi vyhlédnuté galanterie udělala nemožné a potřebný počet jehel nám den před celou akcí opatřila.

Když bylo připraveno vše potřebné, byli jsme už obklopeni dětmi a tetami, které se o děti starají. Děti i tety si mohly vybrat, zda budou vyrábět náramky, spony do vlasů, obaly na „cokoli“ nebo krokodýly. Největší zájem byl o krokodýly, náramky a obaly, ale i na spony později také došlo.

Byli jsme příjemně potěšeni zájmem dětí i příjemnou atmosférou, jaká se v průběhu odpoledne utvořila. Děti zhotovily mnoho krásných výrobků. V průběhu si navíc poslechly několik indiánských pohádek, které se u dětí těší velké oblibě.
Celou akci podpořila finančním darem GE Money Bank, které tímto děkujeme. Akce by také nevznikla bez podpory sázavské farářky Církve československé husitské Olgy Rajnoškové.

Za kmen Wanagi Oyate

Pavel Spálený - Yučikala
ohnivec kmene
Hotový náramek
Hotový náramek
Hotový náramek
Hotový náramek
Zdobení hotového pouzdra
Zdobení hotového pouzdra
Práce v plném proudu 
Práce v plném proudu
Hotový krokodýlek
Hotový krokodýlek
Hotová spona a náramek
Hotová spona a náramek
Vyrobená pouzdra a krokodýlci
Vyrobená pouzdra a krokodýlci
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.