Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Stopa Černého vlka 2007

(10.10. 2007)

Máme za sebou další ročník tradiční mezikmenové velkohry, která proběhla 29. 9. 2007 v rámci táboření Malé lóže na Malém Waldenu.
Tentokrát se boje nesly v duchu historických indiánských mezikmenových válek a myslím, že si v napínavosti nic nezadaly s minulými ročníky. Na válečnou stezku vstoupilo bezmála 90 odvážných bojovníků a bojovnic z kmenů Stopaři Wallowa, Wallowa Kynkažu, Tatankaska, Huascarán, Okwaho, Vlci, Strážců údolí, Jestřábi, Ťapáč, Bobrů a Jezerní lidé. fotka1
Celé dopoledne bylo ve znamení plnění odvážných činů a získávání poct „coupů“, které si vítězové hrdě vystavovali na své coupové holi – vizitce každého bojovníka. A že to nebyly úkoly jednoduché…inu, někteří by mohli vyprávět, že coup nebyl zadarmo… ještě dlouho se jistě bude u táborových ohňů vzpomínat na zisk toho či onoho coupu (nelítostný boj muže proti muži, krocení divokého mustanga, prolezení promyšleným bludištěm starého mazaného indiána, navlékání kruhu hanby na týpiovou tyč, průchod záludnou bažinou, donesení vody do obleženého tábora….). No, a ty hazardní hry a sázky na závěr… ty s počtem coupů pěkně zamíchaly...
fotka2A to hlavní ale mělo přijít až odpoledne – několik hodin trvaly líté boje o coupové hole. Všichni bojovníci projevili mimořádnou odvahu jak při kradení cizích holí, tak při bránění nahamouněného majetku.
Nejvíc coupů (93) tedy naloupily a ubránily spojené kmeny Nez Perces a Siouxů ve složení Jelen (Ťapáč), Lůča (Vlci), Nikča (Jestřábi), Staník (Stopaři Wallowa), Tereza (Stážci údolí), Čejka (Wallowa Kynkažu), Štěpán (Jezerní lidé), Marky (Ťapáč), Peťa (Jestřábi), Kakly (Tatankaska), Marťan (Stopaři Wallowa) a Franta (host) a hned v těsném závěsu za nimi (92 coupů) spojené kmeny Šošonů a Cayuse ve složení Kačka Divousová (stráž), Eliška (Ťapáč), Paleček (Strážci údolí), Splešťule (Huascarán), Floppy (Okwaho), Jirka (Stopaři Wallowa), Oslík (Bobři), Andulka (Bobři), Hroch (Stopaři Wallowa), Glis (Wallowa Kynkažu), Terka (Stopaři Wallowa).
Další kmeny získaly 70 coupů (Pawnee + Černonožci), 60 coupů (Vrány + Hidatsa), 52 coupů (Arikara + Komančové) a 42 coupů (Mandani + Šajeni). Mezi dospělými nakonec vyhráli Velká břicha s 55 coupy nad Plochými hlavami se 40 coupy.
Komu čest, tomu čest. Náš průvodce, náčelník Mnoho úderů z kmene Vran, by měl z bojovníků radost.

  

fotka3

fotka4

fotka5

fotka6

 

 

 

 

fotka7

 

 

 

 

 

Kamila Lunerová - Jezerní lidé


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.