Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Přivítali jsme jaro a ptačí zpěv

(30.4. 2007)

V sobotu 28.4. náš kmen Okwaho uspořádal pro hranickou veřejnost akci pod názvem Vítání ptačího zpěvu. Podobná vítání mají ve světě více než dvacetiletou tradici - v českých zemích jen o něco kratší, a v Hranicích to bylo vůbec poprvé. V krásném sobotním ránu se u hranického kempu sešlo asi 25 zájemců. Pod vedením Jaroslava Kolečka z České ornitologické společnosti prošli po rase naučné stezky až do lázní a lázeňským parkem k sokolovně. A bylo nač se dívat a co poslouchat, zaznamenali jsme asi 30 druhů ptáků. I ti nejmenší viděli třeba krásně zbarveného rehka zahradního či slyšeli vzácného lejska bělokrkého. Každý se také naučil poznávat alespoň jeden dva nejběžnější ptačí hlasy.

A k tomu řada informací a zajímavostí o jednotlivých druzích ptáků či o metodách jejich výzkumu (odchyt, kroužkování). Náladu nám nezkazilo ani tak fakt, že do připravené sítě se žádný ptáček zpěváček nechytil, jako spíš to, že neznámý vandal opět poničil zařízení naučné stezky. Nejnutnější opravu jsme provedli, další bude na správci stezky.

Každý účastník si domů odnesl i pár informačních a propagačních materiálů s ptačí tematikou, které jsme zajistili díky podpoře města Hranice a České ornitologické společnosti.

Jiří Lehký
Liga lesní moudrosti – kmen Okwaho


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.