Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Předtáborová dřevní brigáda 13.-15.4.2007

(16.4. 2007)
Stalo se » Fara Kosí potok
foto

Akce se zúčastnilo na 40 lidí. Všechny plánované úkoly byly splněny. V sobotu jsme během dne připravovali dřevo v lesích nad Michalovými Horami. Les to byl poměrně rozlehlý a nebylo v něm jednoznačné ložisko soušek.

Muselo se dlouho hledat než jsme našli to správné místo. To bohužel bylo docela pod cestou, na které jsme nakládali V3s. K tomuto nám trochu napomohl traktor, takže nebylo potřeba absolvovat tolik mravenčích cest s kládou na ramaeni. Díky rozloze a více hromadám jsme si mysleli, že dřeva je stále málo. Uspokojilo by nás dvacet metrů. Mysleli jsme, že máme tak patnáct.

Když se odpoledne začalo nakládat, zděsili jsme se. Dohromady bylo tak 30 metrů, nařezaných na 1,1 metrové kusy. Na tábořišti zatím holky z Čanwačipi sázely stromky a hrabaly stařinu, která byla mezi sazenicemi, zasazenými munulý rok. Sazenice letos opět věnoval Las Planá a.s., vedoucí pěstebního střediska Ing. Halka Lidická. Wasúpi Willy a Slávek připravovali materiál na stavbu dřevníčků. Jejich stavba se dokončila až v neděli a zároveň se do nich část dřeva přeskládala. V neděli ještě proběhlo vysbírání luk od napadaných větví a ruční rozhrnování krtinců, aby vše bylo pěkně nachystané na žně, které budou probíhat od 5. června. Oceňuji i účast lidí, kteří na tábor vůbec nejedou a přesto přijeli, jako třeba Hlad s Peckou z Jestřábů.

Hlad vytvořil užitečnou motospojku na svém motocyklu Honda Transalp. Horolezci Divous a Aki opravovali pokrytí střechy na faře, poničené po nedávné vychřici. Nemohu vyjmenovat všechny hrdiny této akce, tak vám všem ještě jednou děkuji, bylo to fajn.

Aktualizováno 19.4.07:

fotografie od Bédy:

foto foto foto

Aleš Sedláček - Tokaheya


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.