Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Stalo se

Kurs vitráží

(5.3. 2007)

Součástí víkendového programu spojeného s plesem LLM byl mimo jiné kurs vitráží. Kurs proběhl v prostorách Základní školy Tuchlovice pod vedením Inky Křížové a jejího kolegy Honzy.

Inka vzhledem ke své nemocné ruce zaštiťovala zejména teoretickou část. V úvodní části nám podala velmi zajímavou přednášku o historii vitráží a o způsobu jejich výroby. Honza nám pak v reálu ukázal výrobu Tiffany vitráží.

Každý z nás si mohl vyzkoušet, jak se jednotlivá sklíčka řežou, zabrušují, obalují páskou a v konečné fázi letují k sobě. Účastníků však bylo hodně a času velmi málo a tak si jen ti rychlejší stihly vyrobit drobný výrobek. Vzhledem k časové tísni konečné letování našich výrobků prováděl Honza sám.

Protože se nedostalo na všechny zájemce o kurs a ne všichni si zvládli zhotovit vlastní výrobek, budeme kurs v dohledné době opakovat.

Lektoři Inka a Honza
Lektoři Inka a Honza
Vytváření návrhu
Vytváření návrhu
Řezání a štípání skla - Lachťa a Corál
Řezání a štípání skla
(Lachťa a Corál)
Ukázka letování
Ukázka letování
Kamila se svým výrobkem
Kamila se svým
výrobkem

Katka Faůová - Trnka


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.