Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Pro členy LLM » Velké hry

Tábořiště na Kosím potoce


Tábořiště na Kosím potoce
Několik krásných luk pohromadě, které patří Lize lesní moudrosti, se rozléhá podél Kosího potoka východně od Plané, nedaleko Mariánských Lázní. Liga tyto pozemky pracně získávala a odkupovala v prvních letech tohoto tisíciletí.
 
Hodinu chůze proti proudu Kosího potoka se nacházejí Michalovy Hory. A v nich, pro nás důležitá, Fara, jedna z ligových základen. 
 
Na loukách probíhají táboření během roku a také dřevní brigády. Největší akcí zde ale bývá letní společné táboření. Během léta se na tábořišti vystřídá kolem tří set táborníků. Setkávají se zde členové z různých kmenů, rodů, stráže a také noví lidé, kteří Ligu teprve poznávají. Někdy se zde také pořádá ligový výroční sněm, který je tradičně situován do Dance lodge. 
 
Význam tábořiště tkví v tom, že je ligové a uskutečňuje tedy poslání LLM, sdružovat woodcraftery z různých koutů republiky a někdy i světa. Dnes tomu bude již téměř dvacet let.