Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Pro členy LLM » Velké hry

Kiwendota proběhla 30. září 2016

(25.10. 2016)
Stalo se » V LLM » Velké Hry
Kiwendotha
 
Je to tak…. I u nás se na chvíli zastavil Olympijský oheň na své dlouhé cestě do Tokia
V záři ohně a olympijské vlajky, která si ještě ani nestačila odpočinout z roztančeného Ria, jsme se sešli na domácí půdě velikého a věhlasného kmene Trilobit na jejich tábořišti u Trhové Kamenice. Z kmenů přijeli pokořit své síly, dovednosti a znalosti ti nejlepší z nejlepších, a o to větší podívaná to byla.
Do Olympijské vesničky, jsme se začali sjíždět v pátek odpoledne, a protože kmeny překonávali při své cestě vzdálenost přes hory, doly, pouště, moře, někteří dorazili na místo až hluboko po západu slunce.
Olympijský den začal průvodem s kmenovými vlajkami, slavnostním zapálením olympijského ohně a ještě slavnostnějším slibem, že všichni budou hrát fair play, takže pro woodcraftery brnkačka.  Poté byli všichni sportovci rozdělení do různě starých věkových skupin, v kterých jsme se navzájem stali svými soupeři.  Jakmile začaly samotné disciplíny, nastala v celé vesničce sportovní atmosféra a  jak šlo o medaile, neznali jsme bratra.
Sportovní disciplíny byly různé, některé nás prověřovali v orientaci v terénu, jiné zkoušeli ohebnost našeho těla, další zase, jak si rozumíme s lukem nebo vzduchovkou. Mohli jsme si taky ověřit jak moc (nebo spíš málo) toho poznáme v přírodě. A další různorodé disciplíny.  Za každou jsme získávali body, které výpočetní středisko, v podobě Trilobitího hlavního štábu, neustále přepočítávalo.
V průběhu dopoledne nás navštívila vzácná návštěva v podobě Brazilské delegace. Za doprovodu melancholické hudby nám ukázali brazilský národní sport a ten jsme si mohli taky sami vyzkoušet. V odpolední části pokračovali ještě disciplíny a ti nejlepší už začínali v bodových tabulkách nabírat těžko dosažitelný náskok. Odpoledne nás potěšila další vzácná návštěva, a to nikdo jiné, než japonská delegace.  Ta nám představila umění sokolnictví a  ukázali   nám dravce , kteří se u nás vyskytují, ale člověk si je málokdy může prohlédnout takto zblízka. Byla to náramná podívaná.
Slunce se pomalu začalo blížit k obzoru  a výsledky začínali mít už úplnou podobu. Sešli jsme se proto v opravdu velkém sněmovním týpí, kde byly slavnostně vyhlášení vítězové  a byli jim předány medaile a  ovace. Asi nejvíce medailí získal kmen Trilobit, který si vedl velmi dobře. Po vyhlášení se rozsvítila září týpí a  vesničkou byla slyšet kytara a příjemné klábosení, které utichali s postupem noci.
 
V neděli se olympijská vesnička začala bourat. Ještě nás ale stihlo potěšit divadlo Mikulášovy patálie v podání trilobitího divadelního souboru. Musím říct, že takto zdařilý divadelní počin jsem v rámci ligy dlouho neviděl a smekám před ním. A nastal čas loučení a odjezdů do svých domovů. Myslím, že na tento víkend plný olympijského ducha budeme dlouho rádi vzpomínat a děkujeme za něj.
 
Martin Kubín - Zlobr z kmene Bobrů
fotofotofotofoto
fotofoto
 
 
 
 
 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.