Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Pro členy LLM » Hospodářům

Hau kola,   zveřejňujeme Pravidla pro dotace na rok 2013 a mírně

(24.5. 2013)

termín: 31.12. 2013

Hau kola,
 
zveřejňujeme Pravidla pro dotace na rok 2013 a mírně upravené formuláře pro vyúčtování dotací. Všechny dokumenty jsou k dispozici i v sekci Ke stažení.
Proti loňskému roku jsme udělali pouze malé změny. Nejvýznamnější je přidání kritéria pro zjištění sazby dotace – kromě obvyklých (více než 70% členů ve věku do 26 let a nárůstu počtu členů proti roku 2012) je nově zařazeno i hodnocení úrovně zpracování vyúčtování v roce 2012. O způsobu hodnocení vás budeme v případě zájmu informovat podrobněji.
Druhou změnou je, že částka dotace bude vypočtena podle počtu členů aktivních k 25. 6. 2013 – v minulých letech se dělaly úpravy počtů prakticky až do října, což přinášelo zmatky i více práce s přepočtem výše dotací.
Formulář k soupisu jednotlivých vyúčtovávaných položek jsme přejmenovali ze Soupisu dotace na Soupis výdajů, aby bylo jasnější, že je třeba zde uvádět celkovou částku nákladů a pak v dalším sloupci částku, kterou chcete na tuto položku vyčerpat z dotace.
V dalších věcech jsou pravidla podobná jako v minulých letech, v textu se tedy dozvíte, na jak velkou částku dotace mají jednotlivé kmeny v tuto chvíli nárok, na co ji můžou a nemůžou použít, jaké jsou pro letošek zvláštní dotace a dotace programu 2, vysvětlení jednotlivých formulářů a účetních dokladů, časové termíny související s vyúčtováním a vyplacením dotace.
Pokud byste měli nějaký dotaz nebo nejasnost, neváhejte se ozvat. Hodně štěstí s dotacemi :-)
 
S modrou oblohou Marka - Markéta Řezáčová, hospodářka LLM

Markéta Řezáčová - Marka