Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Pro členy LLM » Hospodářům

Hau kola,   zveřejňujeme zde Pravidla pro dotace na rok 2012 a

(16.5. 2012)

termín: 31.12. 2012

Hau kola,
 
zveřejňujeme zde Pravidla pro dotace na rok 2012 a mírně upravené formuláře pro vyúčtování dotací (pro jistotu znovu i formulář k táboru). Všechny dokumenty jsou k dispozici i v sekci Ke stažení.
Pravidla se oproti minulým rokům příliš nezměnila, přesto vás prosím, abyste jim věnovali dostatečnou pozornost. Každý rok se potýkáme s řadou problémů, které jsou nepříjemné pro vás i pro nás. Cílem je, aby kmeny získaly peníze na věci, které potřebují, a vyúčtovaly je ústředí s co nejmenší byrokracií, ale tak, abychom mohli bez problémů sestavit vyúčtování za LLM pro MŠMT. Proto prosím, neřešte dotace až na konci roku, ale myslete na ně průběžně.
Co se týká termínů, tak dva z nich už proběhly (odevzdání výroční zprávy a hospodářských výkazů za rok 2011 a odevzdání hlášenky tábora) - pokud jste tak ještě neučinili, dodejte co nejdříve. Další termín bude 15.9.odevzdání požadavků na dotaci v roce 2013 (máme v plánu začátkem září vám poslat formulář a upozornění). Nejdůležitější termín je 31.10., do kdy by měly být odevzdané všechny formuláře a kopie dokladů. Pro kmeny, které odevzdají letos vyúčtování včas a bez chyb, je ve hře finanční odměna, takže neváhejte (vyúčtování můžete poslat hned, když máte v ruce doklady).
V souboru máte uvedeny aktuální částky dotací pro jednotlivé kmeny. Pokud přihlásíte nejpozději do 31.10. nějakého člena a zaplatíte za něj příspěvky na celý rok, může se částka dotace ještě změnit (žádoucí je přihlašování členů ve věku 6-26 let, kde jsme v počtu členů opět na hraně). V dalších tabukách jsou uvedeny dotace na zvláštní akce a také dotace Programu 2 - zkontrolujte si prosím, zda se váš kmen vyskytuje i v těchto tabulkách (letos je tam kmenů víc), v případě nejasností se na nás s důvěrou obraťte.
Přeji nám všem, ať nám letošní dotace dělají radost a ne vrásky na čele :-)
 
S modrou oblohou Marka - Markéta Řezáčová, hospodářka LLM

Markéta Řezáčová - Marka