Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Pro členy LLM » Hospodářům

Normal 0 21 false false false CS

(4.5. 2012)

termín: 11.05. 2012

Hau kola náčelníci a hospodáři,

posíláme Vám další možnost získání dotace od MŠMT v rámci Mimořádné výzvy (v příloze). Jedná se o možnost časově omezenou a proto své žádosti posílejte NEJPOZDĚJI DO 10. KVĚTNA 2012. Na později podané žádosti již nebude čas.

Zdravím. Jitka Doležalová, kancelář LLM

Mimořádná výzva na podporu práce s dětmi a mládeží ohrožených sociálním vyloučením

Vyhlášení mimořádné výzvy zaměřené na podporu práce s dětmi a mládeží ohrožených sociálním vyloučením ( MŠMT-14 067/2012-51)

Východiska

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje pilotní výzvu, která je určena na výdaje spojené se zajištěním a realizací aktivit, které poskytují podporu a pomoc dětem a mládeži s cílem předcházet sociálnímu vyloučení a odstraňovat jeho důsledky. Tato výzva reaguje na potřebu předcházet možným problémům, které vznikly např. během pouličních nepokojů mladých lidí na podzim roku 2011 ve Francii a situaci, která eskalovala v oblasti Šluknova a severní Moravy. Je určena pro organizace zabývající se podporou dětí a mládeže ohrožené sociálním vyloučením, resp. děti a mládež ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí. Podpora bude zaměřena především na pravidelné a dlouhodobé činnosti určené dětem a mládeži z cílové skupiny a na podporu činností a aktivit, které napomáhají rozvoji, rozšiřování a zkvalitňování činnosti jednotlivých organizací dětí a mládeže a organizací pracujícími s dětmi a mládeží.

Cíle pilotní mimořádné výzvy

1)      Volnočasové a zájmové aktivity pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí v návaznosti na jejich vzdělávací potřeby:

       Podpora pravidelných volnočasových aktivit pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí

       Podpora aktivit na začleňování dětí ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného do vrstevnických kolektivů

       Podpora aktivit na rozvoj sociálních kompetencí dětí ze sociálně znevýhodněného
a kulturně odlišného prostředí 

       Vytvoření rovných příležitostí pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněného prostředí v on-line prostředí a podpora jejich informační gramotnosti

       Vytvoření podmínek pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněného prostředí pro jejich zapojení do tvorby a šíření informací v rámci informačního systému pro mládež (ISM)

2)      Aktivity, které napomáhají rozvoji, rozšiřování a zkvalitňování činnosti jednotlivých organizací pracujícími s dětmi a mládeží ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí:

       výcvik a vzdělávání dobrovolníků a personálu organizací

       podpora zavádění programů a metod práce s dětmi a mládeží ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí v rámci vzdělávacích, výchovných a volnočasových aktivit realizovaných organizací

Obecné podmínky

Mimořádná výzva se řídí podmínkami a zásadami uvedenými ve vyhlášených Programech státní podpory práce s dětmi a mládeží pro nestátní neziskové organizace na léta 2011 až 2015 uvedenými na webových stránkách MŠMT (http://www.msmt.cz/mladez/programy-statni-podpory-prace-s-detmi-a-mladezi-pro-nestatni-2) s dále uvedenými změnami a úpravami.

Cílová skupina

Děti a mládež ve věku 6 – 26 let ze sociálně  znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí.

Rozpočet

Žadatelé musí předložit rozpočet projektu, který je součástí žádosti (formulář máte v příloze).

Minimální výše grantu je  stanovena na 30.000,- Kč a maximální výše grantu na 500.000,- Kč

Uznatelné náklady jsou za období od 15. Května do 31. Prosince 2012

Odkazy

 http://www.msmt.cz/mladez/vyhlaseni-pilotni-mimoradne-vyzvy-zamerene-na-podporu-prace

http://www.msmt.cz/mladez/programy-statni-podpory-prace-s-detmi-a-mladezi-pro-nestatni-2

Jitka Doležalová - Stařešina