Pohovoř23) o typech keramiky charakteristických pro alespoň 3 přírodní nebo pravěké kultury alespoň dvou různých kontinentů.
Pohovoř23) o rozdílech technologie (zpracování a druhy hlíny, modelování keramiky, zdobení, způsob a teplota výpalu) přírodních a současných moderních hrnčířů.
C. splň 3 činy/podmínky:
čin 3F2Keramické nádoby (mimo činů započtených v části A)
čin 3F5Výpal keramiky v přírodě
čin 3F7Obří keramická nádoba
čin 3F8Umělecká keramika
čin 3F10Hrnčířský kruh
čin 3F11Točená keramika
Zaznamenej a pohovoř24) o tom, že tvůj hrnčířský výrobek byl alespoň v 10 případech s úspěchem prakticky použit.
D. splň 3 podmínky:
Veď stavbu přírodní pece (např. na táboře), v níž budou moci vypalovat i ostatní.
Zorganizuj (pro rod, kmen, Ligu, veřejnost, ...) hrnčířskou dílnu, kde bude možné zhotovit, usušit a vypálit vlastní keramický výrobek.
Přednášej 30 minut o hrnčířství.
Zhotov hodnotný keramický výrobek pro obřadní účely kmene.
Zorganizuj (pro rod, kmen, Ligu, veřejnost, ...) návštěvu alespoň dvou keramických výstav nebo vystavuj veřejně svá keramická díla.
Sdílej odkaz na toto mistrovství:
Pošli znění na e-mailovou adresu:
Nahlaš chybné znění u mistrovství.
Komentáře, diskuze
Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost.
Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.