Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Třetí medailonek - Tokaheya

(aktualizováno 16.1. 2015)
Zpráva » Informace
Aleš Sedláček - Tokaheya
 
Tokaheya
 
 
Jsi už rok členem náčelnictva pod vedením náčelníka Filipa, jaký z toho máš v tuto chvíli pocit?
Příjemný. Imponuje mi náčelníkova odvaha, kreativita, opravdovost, obětavost, veselá mysl, ale i pracovitost, soucit, píle. Je mi ctí u toho být a mám z toho radost.
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Pracuji na České radě dětí a mládeže. Jsem ve volené funkci předsedy a ta je nyní spojená i s pracovním úvazkem. Před 13 lety jsme také s kamarádem založili firmu Tribar. Ta funguje dodnes. Opravujeme tiskárny a plottery. Díky ní jsem se mohl hodně věnovat Lize, během svého náčelnictví. Budiž jí za to sláva!
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal?
Když mi bylo 13, udála se revoluce a byla obnovena Liga. Měli jsme dobrou partu, znali jsme se z pionýrského oddílu. Jeden kamarád udržoval kontakty s lidmi okolo woodcraftu a směroval nás. Založil kmen Walden a pozval nás do Ligy. Jelikož jsem měl ty lidi rád, šel jsem s nimi. Bylo to životní rozhodnutí, i když to jsem v tu chvíli samozřejmě ještě nevěděl. Ten kamarád se jmenoval Poly. Později se stal ohnivcem Ligy. Dodnes mi těch osm statečných visí zarámovaných na zdi (bylo nás na začátku osm). Dodnes jsou členy kmene nebo se pohybují v jeho blízkosti. 
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš a čím by ses rád zabýval dál?
Zabývám se budoucím woodcrafterským centrem, farou v Michalových Horách, tábořištěm Kosí potok. Podílel jsem se na vzdělávání náčelníků. Spolupracoval jsem na mezinárodním Workcampu.
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Vždycky mě bavilo dělat věci pro druhé. Z toho jsem měl největší radost. Tak asi čtvrté?
 
Jakou knihu, či film, bys členům LLM doporučil?
Napadá mě Nový občanský zákoník. Ale musíte rychle, než ho předělají. Úvodní paragrafy hovoří o světě, ve kterém bych chtěl žít. No a z těch normálních knih pak jednu nádhernou, i když trochu tlustou, Svět Jaroslava Šimsy. Popisuje život velkého člověka, mj. i náčelníka předválečné LLM. 
 
Jaké je tvé životní motto/heslo?
Nechtěj po nikom nic, co bys nebyl ochoten udělat ty sám. Tak jsem sliboval ve kmeni, když jsem se stal poprvé náčelníkem. 
 
Čím si chtěl být, když jsi byl malý? 
Nejdříve popelářem, jako většina kluků, co tak pamatuji, pak nádražákem, fotografem. Nádražákem jsem se nakonec málem i stal.
 
 
Tokaheya     Tokaheya     Tokaheya
 
 
Tokaheya     Tokaheya
 
 
 
Jitka Koutenská - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.