Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Seton v Cos Cob

(aktualizováno 15.1. 2015)
Zpráva » Pozvánka

Ve středu 4. února 2015 od 20 hodin si budeme ve Woodcrafterském centru (Zikova 7, Praha 6, u metra Dejvická, zvonek „Walden“) povídat o cestě po stopách mnoholetého Setonova pobytu na východě USA.

Předloni byl po sto letech znovuobjeven obřadní kámen, který vztyčil E. T. Seton na sněmovišti svého kmene Sinawa v prvních letech 20. století. Kámen je popsán jako „skála wakan“ i ve Dvou divoších. Návštěva tohoto kamene v blízkosti krásného jezera, na jehož protějším břehu stojí bývalý Setonův dům*, byla hlavním cílem krátké cesty Robina a Čiksiky.

Nejen o tom, ale i o dalších stopách, které E. T. S. v Connecticutu zanechal, o setkání s pra-pra-…vnučkou Pocahontas či o návštěvě muzea lesních kmenů s rekonstrukcí wigwamů a dlouhých domů dáme řeč. Přijďte!

* Pozn. 15. 1. 2015: Už nestojí, právě jsme dostali zprávu, že byl zbořen.

Jiří Macek - Čiksika (macek(zavináč)gwcheb(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.